HEALTHY OAT PANCAKES / Zdravé ovsené palacinky


Ahojte!
Každá z nás pozná ten pocit, keďsi povie: ,,A dosť bolo nezdravého jedla!" Presne toto som si povedala ja. Zatiaľ sa mi to (ne)úspešne pomerne darí a tak si každý deň hľadám nové a nové recepty, ktoré by mohli obohatiť spektrum mojich chutí. Nie som v tom sama, je v tom so mnou moja sestra, ktorá to berie tak vážne ako ja a dokonca už kúpila aj knihu zvanú Fitness recepty. Samozrejme, že som si ju preštudovala aj ja a pri pohľade na obrázky som dostala okamžite chuť na sladké.
Nie všetko sladké je totižto nezdravé. Na internete sa dá nájst veľa receptov na sladko, ktoré sú chutné a zdravé. Aj ja som jeden našla a ešte som ho aj trocha pozmenila. 
Dnes teda prinášam návod a chutné zdravé palacinky s ovsenými otrubami.


Na varenie budeme potrebovať:
  • ovsené otruby - 3/4 šálky
  • 2 vaječné bielka
  • 1 banán
  • vanilkový extrakt
  • štipka škorice
  • kokosové mlieko - 1/2 šálky
  • med
  • kokosový olej
Ak by ste doma nemali kokosové mlieko, môžete ho nahradiť nízkotučným, ak nemáte vanilkový extrakt, tak ho vynechajte a namiesto kokosového oleja použite olivový. Doporúčam vám však kúpiť si zdravšie verzie týchto potravín.

Poďme postupne!


1. Rozmačkáme si banán na čo najmenšie kúsky.


2. Pridáme ovsené otruby a premiešame.


3. Pridáme vaječné bielka a kokosové mlieko a poriadne suroviny zmiešame.


4. Pridáme vanilkový extrakt, škoricu a štipku medu a miešame, miešame, miešame, pretože chceme aby sa tá chuť dostala do celého objemu.


5. Posledným krokom je zohriatie panvice a kokosového oleja a následne môžme začať variť palacinky. Ja som sa rozhodla robiť malé palacinky, ani sama neviem prečo.

K týmto palacinkám sa hodí naozaj všeličo. Na prvom obrázku ste mohli vidieť, že sú s arašidovým maslom, banánmi a čučoriedkami. Dnes som si ich spravila s bio arašidovým maslom, banánmi, medom a postrúhaným kokosom. Výsledok? Chutný!


Toto boli zdravé minipalacinky v mojom podaní. Ak máte čas, chuť do varenia a hlavne chuť na tieto palacinky, odporúčam vám ich. Nikdy nie je neskoro zmeniť aspoň trocha svoju stravu na zdravšiu. Chceli by ste takýchto receptov viac? Ak áno, rozhodne mi dajte vedieť.

Bari

Komentáre

  1. Mých pokusů o zdravou stravu už bylo hodně, ale bohužel nikdy jsem nějak nedodržela..ale je na čase s tím začít něco dělat, takže děkuji za tip a určitě přidávej víc receptů. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Základom je dokázať povedať nie čokoládam, pečivu a ostatné už pôjde veľmi ľahko! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja robievam podobné ale menej prísad dávam, niekedy napr. iba banán, vajce a proteín práškový. Mňam som hladná!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára