365


Ubehol nám školský rok, no ubehlo aj presne 365 dní od môjho prvého publikovaného príspevku. Sama sa snažím presvedčiť, že áno, je to už rok. Ale nejde mi to do hlavy, pretože táto doba mi určite ako rok nepripadala!

Rozmýšľala som kde začať, ale pravdepodobne bude najlepšie a najlogickejšie, ak začnem od začiatku. Pred viac ako rokom vznikol môj blog, s názvom, ktorí si pravdepodobne nikto z vás nepamätá. Po pár dňoch, čo som sa trápila s dizajnom, vznikol napokon aj prvý príspevok - DIY floral crown. 
Veľa ľudí mi píše každodenne otázku: Prečo si si založila blog?
Vždy sa mi ťažko odpovedá, keďže to poriadne ani neviem vysvetliť. Už dva roky pred tým, než som si založila blog, som sledovala mnoho youtuberiek & blogeriek, u ktorých som vždy nachádzala inšpirácie a nápady. Naučili ma mnoho o makeupe, móde, o životnom štýle. Veľmi ma bavilo čítať ich články, kde vyjadrovali samé seba. Každá z nich bola iná, každá z nich mala vlastný štýl, a hoci väčšina z nich písala o tom istom, ani pri jednom článku sa mi nestalo, že by som si povedala: ,,Veď toto som predsa už čítala u tej predtým!"
A tak po skoro dvoch mesiacoch prehovárania samej seba som navštívila blogger.com, kde som si založila účet a vzniklo tak niečo moje, kde sa môžem ja prihovárať vám, mojim čitateľkám (a čitateľom?), a možno sa odo mňa niečím inšpirujete.

 Nedá sa povedať, že by som to niekedy ľutovala. Mala som chvíle, kedy som sa musela kopať do zadku, aby som niečo vôbec pridala. Časom som však zistila, že články písané z donútenia sa absolútne nedajú čítať, a tak som sa vždy snažila pred písaním príspevku naladiť. Boli články, z ktorých som sa tešila viac, boli články, z ktorých som sa tešila omnoho menej.
Musím priznať, že po roku sa dosť zmenil štýl môjho písania a aj môj šatník. Pred rokom som milovala farebné, dievčenské veci, žehlila som si vlasy každý deň, môj makeup vyzeral inak ako dnes. Teraz ma baví minimalizmus, ktorý toho ukáže viac ako 10 druhov farieb na sebe. Dosť som sa toho naučila v oblasti líčenia, spoznala som kontúry svojej tváre a prišla na to, čo sa mi hodí a čo nie. Prišla som tiež na to, že hoci mám 175 centimetrov, opätky nie sú až také zlé a keď ich nebudem nosiť teraz, tak kedy potom?


Bolo to aj obdobie zmien v iných oblastiach. Najskôr som sa bála o svojom blogu niekomu povedať. Nevedela som, ako na to bude reagovať moje okolie. Na moje očakávania, to veľa ľudí príjemne prekvapilo a okamžite ma začali sledovať tu.
Nehovorím, že sa nenašli aj takí, ktorí ma poriadne skritizovali (aj keď si nemyslím, že je vhodné človeka skritizovať za to, že mu trčí alebo dokonca za to, že si založil blog). Ak je však kritika oprávnená, rada ju prijmem. Rada si nechám poradiť, že či to na mne vyzerá dobre, pretože je jasné, že vy ma vnímate inak ako ja vnímam samú seba.
Za tento rok som si tiež uvedomila, čo to znamená mať priateľov. Môj okruh sa radikálne znížil. Bola som zvyknutá vysypať všetky svoje tajomstvá priveľa ľuďom. Časom som však sama doplatila na svoju hlúposť, a teraz si radšej viac vecí nechávam pre seba. Nič z tohto však nie je zlá skúsenosť. Ja to hodnotím veľmi pozitívne a to, že som teraz tu, a píšem vám o tom, nedokážem popísať slovami. 


Rada by som odkázala začínajúcim blogerom/blogerkám/youtuberom/youtuberkám, nech sa na to nevykašlú kvôli pár ľuďom, ktorí si z toho budú robiť srandu. Nerobíte to pre nich, nesnažte sa oslniť ich. Pokiaľ sú takí zakomplexovaní, že dokážu iba kritizovať, vykašlite sa na nich.  
Ak by ma toľko mojich kamarátov (a samozrejme rodina) nepovzbudzovala, pravdepodobne by som prepadla rečiam, ktoré mi píšu anonymovia na ask alebo do komentárov, a zašila by som sa do kúta, kde by som sa potichu tvárila, že neexistujem.
Ďakujem vám všetkým, za prekrásne komentáre tu, na youtube a na instagrame, na ktoré ste venovali čas. Možno som neodpísala na každý, ale každý jeden som si prečítala (aj otázky na asku) a každý jeden pre mňa nesmierne veľa znamená. 
A tým, ktorí mi tiež písali sem na blog (na ask/youtube/instagram), len preto, aby mi znepríjemnili deň, by som rada odkázala, nech netrávia svoj voľný čas tým, že mi píšu, pretože to so mnou nič nespravilo a len mrhajú časom, ktorí mohli radšej produktívne využiť. :)



košela / H&M
tielko / Forever 21
kabelka / H&M
nohavice / NYer
topánky / H&M

Ste super! Rok za nami, ďalší pred nami!




Komentáre

  1. Zlatíčko gratulujem ti k prvému roku, a dúfam, že ich bude čo len viac a viac!!! :-) Veľmi sa mi páčia tieto fotky, chválim veľmi <3 Outfit mi pripomína TTAPPLE ale samozrejme na každom to vypadá inak,na tebe dvojnásobne skvelo <3

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jo, musím říct, že se mi to líbí! A gratuluji k prvnímu roku ve virutálním světě, já ten svůj první "oslavila" prvního května a taky mi to vůbec nepřijde...hrozně to letí :) A přesně jak píšeš i ty, mění se můj styl psaní, i oblékání a vlastně se mi líbí (v případě horších kreací trochu míň:D), jak to blog mapuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. i love this look so much
    it simple and yet classy
    the denim Shorts are perfect elegant and These boyfriend style suits you perfectly <3

    hope you too visit my Blog <3
    AMELY ROSE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Všechno nejlepší k prvnímu roku tvého blogu a ať se ti i dál moc daří! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Neskutočne krásne fotky!! Keep going! :

    PS: perfektny outfit :)

    Môj BLOG

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gratulujem k prvému roku, a želám ti aby čitatelia len a len pribúdali :D Mimochodom, krásny outfit :D Najviac sa mi páčia tie topánky :D sú fakt skvelé :D

    Veľmi by ma potešilo keby si sa mrkla na môj blog a trebárs zanechala koment :D
    iamgirlwithpinknails.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára