INSECURE


Neistá.
V tomto ma hádam každá z vás pochopí. Každé ráno, keď si vyberám, čo na seba hodím siaham väčšinou po pohodlných veciach, ktoré zakryjú partie, s ktorými nie som spokojná. Každé dievča to určite pozná. ,,Toto si nemôžem obliecť, mám v tom veľký zadok!", ,,V tomto mi vidno nepekné bruško!" a môj najčastejší prípad: ,,Príliš ma to rozširuje!"
Áno, toto sme my dievčatá. Môžem hovoriť za nás všetky, ak poviem, že každá z nás nájde niečo na sebe, čo sa jej nepáči a čo jej nevyhovuje. U mňa sú to niektoré časti mojej postavy. 

Veľmi dlhý čas som mala problém s príliš nízkym sebavedomím. Hoci moje okolie tvrdilo opak - často krát som sa o sebe dozvedela, že vraj pôsobím namyslene. Zdanie však môže veľa krát klamať a takto to bolo aj v mojom prípade. Možno ľudia, ktorí ma nepoznali, šuškali za chrbtom a vraveli, že je vraj namyslená, no mojim kamarátkam som sa neustále sťažovala na svoje vykŕmené brucho, priveľké stehná a priširoký zadok. Keďže všetky moje kamarátky majú maximálne 50 kíl aj s topánkami, hanbila som sa pred nimi prezliecť do pyžama, pretože ony pravdepodobne slovo celulitída ešte nepoznajú. 
Každá jedna z nás isto skúšala rôzne diéty, prinútila sa cvičiť, či niektoré prestali jesť (a to ešte nehovorím o extrémoch ako bulímia alebo anorexia). Ale na čo? Aby sme uspokojili okolie? Aby sme sa podobali tým dievčatám, ktoré sú na obálkach časopisov? V akej spoločnosti žijeme, ak káže dievčatám, aby sa cítili neisté a nesebavedomé, pretože ich miery nespĺňajú daný ideál krásy 90-60-90?

Ak mám cvičiť, diétovať, nejesť len preto, aby som uspokojila spoločnosť ľudí, ktorí sú okolo mňa, tak nie ďakujem. Pokiaľ to niekto nerobí pre seba, že sa chce cítiť lepšie, nech to nerobí. Ak miluješ jedlo viac než miluješ ľudí naokolo, načo chudnúť?  Ľudia  si aj tak vždy nájdu niečo, čo im na tebe nebude sedieť. Aj tie tvoje tehličky im môžno raz prídu málo, veď predsa: ,,Ty máš len 8 tehiel? Prečo nie 16?!"
Nájdu sa aj takíto expertíkovia.

Týmto všetkým som chcela povedať, že ma neskutočne prekvapuje, akí ľudia dokážu byť hnusní. Vždy som vedela, že my, ľudia, sme nároční, konfliktní, a že vždy nám bude niečo vadiť. Ale pokiaľ to má ubližovať mladým dievčatám, tak sa fakt budem radšej prejedať a klásť príklad "jedz a ľúb sa" ako radšej "cvič, chudni a ľúb sa ostatným". Preto som na seba hodila dnes crop top s nohavicami s nízkym pásom. Neznášam najviac na svojom tele svoje brucho (hlavne keď sedím, haha). Nosila som crop topy k áčkovým sukniam, ktoré ho vždy dokonale zakryli neviditeľným plášťom. Dnes som si však povedala: ,,A prečo by som si nemohla dať niečo tesnejšie?" Mohla. Môžem si dať čo chcem. Pokiaľ v tom budem spokojná a cítiť sa dobre ja, tak to je to, na čom záleží.

 Jednou z mojich neistostí je moja postava. Nikdy ju nebudem mať takú, akú ju majú VS anjeli či svetoznáme topmodelky. Ale radšej sa prijmem s takými génmi, aké som dostala, akoby som mala ničiť to, čo mi bolo dané darom.

Ďakujem, ak ste si to prečítali celé. :)




top | H&M
legínové gate | Bershka
topánky | Converse
okuliare | Lindex
taška | H&M

Rozširujte lásku, nie blbé reči.

Bari 

Komentáre

  1. Si krásna :O

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš super postavu :) tiež by som chcela mať toľko sebavedomia ako ty..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veď máš dokonalú postavu ty puk! :D
    -A

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš hezkou postavu, nemusíš být nejistá :) Ale chápu, jak to myslíš...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ach, chapem ta. Mam velmi vela kil (zmestili by sa do mna dve tvoje kamaratky, ak nie viac) a moju nespokojnost s vlastnym telom dorazaju nechutne a odporne poznamky od okolia. Sebavedomie nemam ziadne, som skareda ako noc, mam okuliare, divny strbavy usmev a moje vraj kamaratky su prilis zalozene na telesnej krase, cize od nich sa dockam minima respektu ci ucty. Prosim, bud so sebou spokojna. Si krasna a tvoju postavu chcem. Keby si mala moju vahu, okamzite by si pochopila, co myslim.
    Najma nenavidim, ak chude dievca zahlasi, ze je tlste. A co mam potom povedat ja s mojimi tonami? Baby, vazte si svoje telo, ake ho mate.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ale tento článok je super bari (tlieskam) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára