BLUE TO GREEN


,,Kiežby som tak mala zelené oči!"
Alebo hnedé alebo modré. Každý z nás isto už túto vetu použil. Žiaľ, pri narodení sme si farbu svojich očí nemohli vybrať sami, vybrala nám ju genetika, presnejšie deoxyribonukleová kyselina = DNA a chromozómy (teraz asi už zachádzam do detailov, biológia sa so mnou drží). Existujú však pomocníci, šošovky, ktoré nám môžu podľa našich predstáv vyčarovať farbu, akú si zaumienime - alebo aj kúpime v obchode.

Nosím pravidelne dioptrické šošovky už nejaký ten čas. Je to pohodlnejšia náhrada za okuliare, keďže okuliare sa stále zašpiňujú, padajú nám z tváre a musíme na ne dávať veľký pozor. Až prednedávnom ma začala lákať predstava iných očí. Vždy som bola maniak, ktorého lákali zmeny, no nad zmenou očí som nikdy nepremýšľala, väčšinou si to odniesli vlasy alebo môj šatník.
Keď som s však chystala objednať si znova šošovky, zablúdila som na stránke Vaše Šošovky do kategórie farebné. Spoznala som celkom iný svet, v ktorom som sa cítila veľmi stratená. Prezerala som si recenzie na produkty a nakoniec zvíťazili šošovky v odtieni Gemstone Green





Uskutočnila som objednávku, ktorá pozostávala už zo spomínaných farebných zelených šošoviek a roztoku BIO true, v ktorom bol (ako pri každom roztoku) navyše aj antibakteriálny obal na šošovky.
Balíček mi prišiel v priebehu jedného týždňa, čo bolo včera, a dnes som sa odhodlala k otestovaniu.


Začnem roztokom, bez ktorého by môj život nemal vôbec žiadnu cenu (srandujem). Pred tým som používala roztok s názvom Lensso Plus, ktorý mi vyhovoval, no rozhodla som sa ho podviesť s týmto jemným bio roztokom, ktorý by nemal vôbec dráždiť oči. Funkciu splnil, myslím si, že ho na stránke ponúkajú aj vo výhodnej cene, tak na čas uzatváram manželstvo s týmto roztokom. Poďme však na časť, na ktorú sa vy (aj ja) určite najviac tešíte.


Šošovky.
Hneď po rozbalení som sa zadívala na farbu. Na stránke bola trocha výraznejšia zelená, na pohľad až do žlta, no už sme si mohli zvyknúť, že farba nikdy nepríde taká akú sme očakávali. Bála som sa toho, že či prekryje moje oči, keďže som čítala veľa negatívnych komentárov, že toto je slabá stránka týchto šošoviek. Moju pôvodnú farbu však zakryli úplne, moje oči tak dostali možnosť tváriť sa aspoň na chvíľu zelené.
Prvotné dojmy zo šošoviek boli zmiešané. Boli veľmi jemné, takže som musela byť ešte opatrnejšia ako s normálnymi, pretože boli tenšie a neposlušnejšie. Po nasadení do oka som na chvíľu ostala dezorientovaná. Oko, v ktorom mi teraz plávala zelená šošovka, potrebovalo pár minút, aby sa zorientovalo. Po chvíľke sa však šošovka usadila na svojom mieste a nasadila som si aj druhú. Neviem, či to bolo tým, že možno mám trocha väčší priemer oka, alebo mi proste len nesadol výrobca, no zdalo sa mi, že aj po tom, čo šošovka sadla na svoje miesto, som nevidela tak, akoby som mala. Zdalo sa mi, že vidím na jedno oko trocha rozmazanejšie a nevedela som sa príliš prispôsobiť tomu pocitu, že nevidím všetko na 100 %.

Zhrnutie šošoviek FRESH LOOK:

+ krásna, zaujímavá farba
+ 100% prekrytie prirodzene modrých očí
+ správne šošovka sadla na oko
+ cena

- aj po čase som sa nevedela "skamarátiť" s týmito šošovkami, mala som pocit, že vidím rozmazane aj napriek tomu, že šošovka bola na správnom mieste
- mám pocit, že tento odtieň by pravdepodobne neprekryl tmavohnedé oči
- ťažšia manipulácia

Aj napriek tomu, že tieto šošovky ma dlho na očiach nebavili ich hodnotím za výhodnú kúpu. Síce sa s nimi úplne neviem stotožniť, no pokiaľ hľadáte niečo farebné, niečo iné, tak vám túto značku môžem odporučiť. Dávajte si však pozor na manipuláciu a pokiaľ nemáte žiadnu skúsenosť so šošovkami, tak vám ich neodporúčam.



A čo vy? Aké máte skúsenosti so šošovkami? Nosíte ich alebo nie? Radi by ste zmenili farbu svojich očí? O svoje skúsenosti sa so mnou môžete podeliť v komentári.

xx Bari

Komentáre

  1. Jéj pekný článok. Ja som so svojou farbou učí nadmieru spokojná :-). tebe pristane ja modrá aj zelená (heh).
    www.londongirl01.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Šošovky nenosím, ale možno aj na to príde, keďže sa mi akosi zhoršuje zrak..ale tá zelená ti pristane♥
    Art Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja nosím šošovky už takmer tri roky, avšak stále ich striedam s okuliarmi, šošovky ti fakt musia sedieť, ak vidíš rozmazane tak ti asi nesedí daný typ, vyskúšaj iného výrobcu, malo by to pomôcť. Nosenie šošoviek je skvelé, ale na prácu v klimatizovanom prostredí s neónkami a neustálym pozeraním do počítača až tak vhodné nie sú, oči sa pri nich vysušujú viac ako obvykle, takže do práce nosím skôr okuliare, hlavne v lete. A používam značku Acuvue Oasys, farebné som neskúšala žiadne.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkný článek :) já jsem se svou barvou spokojená, ale tobě ta zelená vážně moc sluší :)

    Nikys beauty blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super šošovky ! :) ja nosím takisto šošovky, ale farebné som nikdy neskúšala :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zajímavý článek :) já osobně jsem svoji barvu očí nikdy změnit nechtěla, protože právě oči se mi na sobě nejvíc líbí :) ale jako může to být zajímavé :D celkem by mě zajímala reakce okolí, kdybych se objevila s jinýma očima :D Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow! vypadá to perfektně, ale nevím, zda bych byla schopná si dát takhle něco do oka :D
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zelené oči na tebe vyzerajú fa-móz-ne! Dievča, ja mám pocit, že tebe sa snáď hodí všetko. Blond, hnedá, modrá, zelená, ružová.. Ako to sakra robíš? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok <3 Zelené šošovky ti pristanú ;)
    Fashion Lovers

    OdpovedaťOdstrániť
  10. já teda nejsem uplný příznivec...ale ty jo, vypadá to teda sakra dobře!;)))
    Style by Eliza

    OdpovedaťOdstrániť
  11. tvá barva očí je nádherná!co bych za takovou dala:)
    čočky nosím, ale dioptrické, obyčejné:) prostě místo brýlí. už jsem si na jejich používání zvykla:)
    ráda bych vyzkoušela někdy nějaké barevné, ale peněz do nich vkládám už dost:/
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára