GIRL IN THE TRAIN


Vlaky zadarmo - o tých tu básnim snáď častejšie ako by som mala. Môj blog by rovno mal byť prepojený so stránkou železníc SR.
Áno, páči sa mi, že máme ako študenti túto výhodu, ale to tu dnes rozoberať nebudem. Nebudem tu ani rozoberať to, že som sa v piatok kvôli vypadnutej elektrine na Zlatovciach, ktorú mali opraviť za 15 minút, nevedela dostať za frajerom. Viete, to je tak, keď sa vaša dvojhodinová cesta stane štvorhodinovou.

Ako som tak celá naštvaná plná rozpakov sedela v kupé a písala frajerovi dlhé slohy o tom ako by som to opravila ja za 15 minút a nie 3 hodiny, prisadli si ku mne traja ľudia. 
Stáli sme v Novom Meste nad Váhom kedy ohlásili 50 minútové meškanie. Frflanie nás prinútilo komunikovať. V tejto chvíli som bola fakt rada, že som si slúchadlá od telefónu zabudla doma. 3 cudzí ľudia, jeden starý pán, pani v strednom veku a chlapec podobne starí mi naozaj trocha zlepšili deň.
Začalo to spoločnými skúsenosťami čo sa týka vlakovej dopravy, až som sa dozvedela to, že žena má dve deti, cestuje domov až niekde ku Košiciam a chalan si ide užiť koniec pracovného týždňa do Trenčína s kamarátmi.

Často nemám náladu a ani záujem spoznávať nových ľudí. Som až príliš bojazlivá zoznámiť sa s niekým len tak vo vlaku a kecať s ním o živote. Viete, učia nás, že sa nemáme rozprávať s cudzími ľuďmi. Učia nás, že každý kto vyzerá inak je zlý a môže za všetko, čo sa nášmu štátu kedy stalo. Učia nás tiež, že máme zapadnúť do davu ako také myšky a nedaj bože z neho vyčnievať! A potom, keď my sa naučíme tieto ich "prikázania", dáme si štuple do uší vo vlaku, autobuse, už sme stratená generácia, ktorá hlúpne. Hej, hlúpneme. Vlastnou vinou - počúvali sme to, čo nám celý čas štiepili do hláv.

Nehovorím, že by ste teraz mali vyjsť na ulicu a začať sa rozprávať s každým okoloidúcim, pozývať na pivo každého chlapa. Len občas to padne vhod vedieť, že v tomto svete sú stále ľudia, ktorí vám pri dlhom čakaní vo vlaku spríjemnia chvíľku (alebo 50 minút) vtipom o manželovi a či železniciach SR.
PS: Nezľaknite sa, rozhodla som sa opäť prekladať články do angličtiny kvôli narastajúcej návštevnosti z iných krajín.

Free train tickets - in Slovakia all students and seniors have free train tickets all around Slovakia. Because I love going somewhere by train and I like to tell it to my readers, my blog should be connected with main site for trains in Slovakia.
I like this opportunity so much but lets not make another post about it. Lets also not make this post about the fact that because of electricity drop-out near Zlatovce (Trencin), which was supposed to be repaired in 15 minutes, my boyfriend was waiting for me and my adventure lasted instead of 2 hours almost 4 intolerable hours.

I was sitting  full of anger in the train and texting my boyfriend long messages how I would repair the electricity sooner than the electricity workers when 3 people sat next to me.
The train was having a pause in Nove Mesto nad Vahom (20 km from Trencin) when they had announced that our pause will last 50 minutes. Lamenting we started our communication. In that moment I was glad that I had forgot my headphones at home because if I hadn't I wouldn't meet 3 new kind people.
Our communication started with train stories and somehow we switched subjects and I found out that the woman had 3 kids at home in the opposite side of Slovakia and that the boy next to me was travelling to see his friends in Trencin.

Often I'm not in the mood for meeting new people or talking to new people. I am too afraid to start a simple communication with someone in the train. They teach us that strangers can be dangerous so we can't talk to them. They teach us that everyone who looks a bit different is bad for our coutry. They teach us that we should get lost in the crowd and never stand out. And when we listen to their advices, put on headphones, they tell us that our generation is lost and we are getting dumber. Of course we are getting dumber because we were listening to dumb people.

I'm not saying you should go out meet random people or go and have a beer with some men. It was just nice talking to strangers knowing that great people still exist. Because if I wouldn't talk to them, I would not hear the pretty little things for example when the woman was complaining about her husband as a joke.











shoes - Bershka / pants - H&M / sweather - New Yorker / fur coat - Zara / backpack - Urban Outfiters / headband - Lindex / scarf & gloves - H&M

A čo vy? Cestujete radi vlakom? Spoznali ste už niekoho takto ako ja? Nezabudnite mi o tom napísať do komentára!

And what about you? Do you like travelling by train? Have you ever met someone in the train? Don't forget to leave a comment if you did!

Bari

Komentáre

  1. Super outfit - ako vždy :) Inak tú istú čelenku mám i ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný článek :) mám ráda takové povídání - jinak s povídáním s úplně cizími lidmi mám až příliš zkušeností na můj vkus :D mimochodem krásný outfit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Si strašne pekná a máš prekrásny outfit Tie topánky, kabát a ruksak. Krása!!

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten kabát ma dostal, vyzeráš úžasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásny outfit... pekný článok
    www.londongirl01.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára