MY 6 BEAUTY RULES


Ak ste môj čitateľ mužského pohlavia, tento článok bude pre vás opäť iba o fotkách. Ak toto však číta moja zvedavá čitateľka, ktorá vie alebo sa chce čo to dozvedieť o mojich pravidlách v oblasti makeupu, ktoré som sa naučila ja, vitaj!

Odkedy som na seba začala nanášať vrstvy makeupu, očných tieňov, rúže, a začala som spoznávať tento nový svet, našla som záľubu, ktorej sa venujem každý deň pri chystaní do školy, či na rande. Niekedy ma to doslova unavuje robiť každý deň to isté a tak som nútená meniť svoje rutiny. Sú však veci, ktoré som sa naučila a odvtedy je moja rutina efektívnejšia, rýchlejšia a makeup mi vydrží omnoho dlhšie.
Tieto postrehy, alebo pravidlá, sú len mô osobný zvyk, s ktorým nemusíte byť stožnené, ale za pokus to jednoznačne stojí.



1. Nebáť sa farieb - toto je základ, bez ktorého sa vám naozaj neotvoria dvere do sveta skrášľovacích procedúr. Obľubujem viac neutrálne farby, keďže sú nositeľnejšie, ale čas od času sa s trochou farby budete aj vy cítiť lepšie, budete si pripadať konečne iná a budete si pripadať hlavne trendy, o čo sa dnes snaží každý. Ja obľubujem najmä rúže, ktoré majú menej zvyčajnejšie farby a na prvý pohľad priťahujú vaše oči ako magnet. Ako napríklad ten vyššie od Makeup Revolution, ktorý som tu na blogu už spomínala.



2. Obočie je dôležitejšie než oči - kam by ste sa dívali skôr: na dymové oči s mačacou linkou, umelými mihalnicami alebo na zle upravené obočie? Samozrejme, obočie.
Či už sa vám páči kratšie, dlhšie, tenšie, hrubšie, aspoň náznak obočia spĺňajúceho kritériá by tam mal byť. Ja sa snažím robiť si obočie rovnakej farby ako mám prirodzené vlasy, alebo o odtieň tmavšie, hlavne nech pôsobí lichotivo k mojej tvári a nech nevyzerá ako vytetované. Každej tvári sa hodí niečo iné, je to len na vás prísť na to čo sa hodí vám. Pokiaľ však máte oválnu úzku tvár ako ja, môžte sa inšpirovať tým mojím.



3.Ceruzka na pery je na pery, nie všade okolo - odkedy začala Kylie J pridávať fotky na instagram ako šialená, trend s veľkými perami sa začal. Priznám sa, aj ja som skúsila nakresliť si o niečo väčšie pery, ale baby, naozaj, nie je to pekné a pokiaľ si myslíte, že to nie je vidieť, ste na omyle. Kamaráti vám to možno nepovedia, ale prirodzený tvar pier je omnoho krajší ako dojem nabotoxovaných úst, ktoré sa zasekli v póze duckface.



4. Nekontúruj len tvár - nekontúrujem často. Keďže nechodím príliš na nejaké akcie, kde by sa mi páčil tento výrazný makeup, nekontúrujem takmer vôbec. Pokiaľ však použijem lícenku, či už začínam s náznakmi užšieho nosa, opáleného efektu atď, nesmiem zabudnúť na jednu dôležitú vec - krk a uši. Veľa ľudí si myslí, že magická tekutina menom makeup sa nanáša len na tvár, ale omyl. Pokiaľ sú vaše líčka dokonale vykontúrované potiahnite to až k ušiam a tiež sa pokúste pridať farbu vášmu krku, ktorý by sa mohol zdať byť príliš bledý.



5. Rovnaký tvar očnej linky (a spôsob aplikácie) sa nehodí všetkým - sedíte pred zrkadlom už dve hodiny a pýtate sa prečo to nemáte v ruke a vaša linka je kostrbatá alebo vyzeráte ako smutná panda? Buď to fakt nemáte v ruke alebo len nepoznáte svoje oko. Vždy som chcela dokonalú linku ako na obrázkoch z tumblr, pri pozeraní tutoriálov na youtube to vyzeralo tak ľahko, ale keď som zopakovala ich postup, nikdy to nevyzeralo rovnako. Každé oko má iný tvar a preto si treba nájsť vlastný spôsob na aplikáciu linky.



6. Menej je niekedy viac - povedzme si úprimne, mať makeup ako Kim K by sme chcela mať každá. Smutné však je, že tvorcom jej makeupu nie je ani ona sama. Preto nebuďme smutné, ak sa nám niekedy nechce, alebo ak sú pre nás základy kontúrovania príliš zložité. Zakryť nedokonalosti,upraviť obočie, zvýrazniť oči a pridať farbu na líčka je niekedy viac než makeup z červeného koberca. Máme mladú pleť a hoci ja som sama jedna z tých, ktoré sa "ľúbia parádiť", pleť je len jedna, no vrások môže byť milión.

Som si istá, že mnoho vecí vám bolo známych, ale veľmi často mi chodia otázky na môj makeup a aj na instagrame som naň dostala už viacero pochváľ. Toto je 6 pravidiel, ktorými sa snažím držať. Možno sú tie vaše iné, tak mi ich nezabudnite napísať do komentára, ja sa veľmi rada naučím niečo nové!

Bari

Komentáre

  1. Nechcela by si spraviť niečo ako tutoriál na nanášanie linky? Mne by dosť pomohol :D Inak veľmi sa mi páči tento článok, super!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 2 veci ktore si vsimam na ludoch a pride mi to absolutne nevkusne: 1. otlacena spirala na viecku (vzniknute pocas jej aplikacie, prosim ludia, zotrite ju odtial) 2. ocne tiene bez akehokolvek blendovania a hlavne ked su tmave :D je to neprijemne lebo tej osobe to nepoviete lebo ju nechcete urazit, tak snad sa to k nim nejako dostane

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja veľmi rada požívam výraznejšie ružové odtiene ale veľmi sa mi páči aj tvoj fialový:) s obočím súhlasím, bez toho, aby som ho mala upravené ani z domu nevykročím a takisto aj súhlasím s ceruzkou na pery. Ja veľmi nekonturujem, jedine čo používam je farba na líčka:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. seš opravdu nádherná!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi pekne napísaný článok. Máš perfektné obočie, aj ja také chcem :) Mne by sa tiež páčil tutoriál na očné linky a obočie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásny článok a dobré tipy :-) pripájam s k babám si krásna :-)
    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára