DOG LOVE


Máte najlepšieho kamaráta?  Samozrejme, že ja mám. Nie je to môj spolužiak, dokonca ani frajer. Je to táto chlpatá gulička, ktorá so mnou zapózovala pri fotení outfitu. Jeho meno je Oskar, je to už celkom starý pán, tohto roku oslavuje  9. rok s nami.
Naša story sa začína dlhým prosíkaním maminy. Sme 3 sestry, ktoré pred týmto divochom nemali žiadne poriadne zvieratko. Moje sestry mali zajačikov, keď boli malé, no tie im vydržali len pár dní. Keď už som bola na svete aj ja, najmladšia dcéra, rozhodli sa, že nám teda kúpia 2 škrečkov. Tie sa však nemali radi, jeden zabil druhého a s prvým sa stalo bohviečo. A tak, pred 8,5 rokmi sme si so sestrami zmysleli, že chceme psíka.
Otec súhlasil hneď. Mama bola tvrdý oriešok, ktorý zmäkol až po pár dňoch prosíkania a tak sme sa vydali do Nových Zámkov pre malé šteňa. Voľba bola jasná: bývali sme v byte, preto sme chceli yorkshírskeho teriéra. Mali sme vybraté meno, Oliver. Po príchode k majiteľke s 4 šteniatkami sme sa s nimi začali hrať. Ani neviem ako, ale jedno čierne malé niečo sa s nami hralo najradšej. Trocha sa bál, no po minútke sa do nás zamiloval a my sme sa zase zamilovali doň. Mal už meno, no bol ešte malinký a mohli sme mu ho zmeniť. Meno Oskar, ktoré už mu patrilo, nám k nemu sedelo ako uliate a tak sa naše myšlienky o mene Oliver načisto stratili. 

Do you have a best friend? Of course, I do. It's not my classmate or my boyfriend. It's this little furry ball that has decided to pose with me in these photos. His name is Oskar. He's getting old now, he has been with us for almost 9 years.
Our story begins with begging our mom. We are 3 sisters and before having a dog we never had any real animal. My sisters had 2 rabbits when they were younger but then only lasted few days. Then, when I was born we got 2 hamsters. The problem with them was that they didn't like each other so they died. In the end me and my sisters decided that we want a dog.
Daddy agreed immediatelly. Mom didn't. She was tough but somehow after gew days of begging she finally said yes. So we went to Nove Zamky (near Nitra) to buy a little dog to our flat. We wanted to name him Oliver. When we arrived to a house full of 4 baby dogs we started to play with them. One of them, black little ball played with us the most so the choice was made. He was already named but we could change his name. We decided that Oskar suits him better and the name Oliver was unchecked.




Ako čas plynul, toto čudo rástlo. Zo začiatku sme ho mali iba v kuchyni, kde bol malý ,,plot", ktorý mu bránil preskočiť do obývačky. Lenže on rástol a rástol a zrazu vedel skákať pol metra. Tak sme teda jeho laťku zvyšovali až sme tam takmer dali dvere. V byte si zvykol, dokonca si myslím, že sa mu tam páčilo. No keď sme sa zo Štúrova presťahovali do Nitry do domu, okamžite to tu zbožňoval. Veď si to predstavte : zrazu mal celý dvor pre seba, mohol sa hrať s vtákmi (skôr ich loviť a strašiť) a hlavne sa mohol válať po tráve.
As the time passed this weirdo grew up. In the beggining we had him in the kitchen. There was a fence so that he could not leave kitchen but when he got bigger he learned how to jump 0.5 metre. We had to build a taller fence. He was okay living in a flat. But when we moved to a house in Nitra he started to fully enjoy life. Imagine it: now he had the whole garden for his self, he could hunt and burk at the birds and lay all day long on the grass. 






shoes - Stradivarius / pants - Zara / sweather - H&M /sunglasses - Mango / coat - mom's / backpack - Tally Weijl / lipstick - Astor

Naozaj neexistuje stvorenie, ktoré by vrátilo lásku tak ako pes. Čaká na mňa celý deň kým prídem zo školy. Keď sa s ním chvíľku hrám je celý bez seba. Pokiaľ mu dám nejakú dobrotu, hodinu ma potom ešte vďačne oblizuje. Znie to divne, ale ľudia by mali byť viac ako psi. Viac priateľský, menej bezočivý, drzý a skúpy. Pes ma určite naučil viac ako niektorí moji priatelia. 
Máte psíka? Ako sa volá? :)

I don't think there is a creature that loves more than dogs. He waits for me til I come back from school. When I play with him he's always happy. If I give him a little something to eat he licks me for hours. It sounds weird but people should be more like dogs. More friendly, less rude, selfish. This dog tought me more than my friends.
Do you have a dog? What's his name? :)

Bari

Komentáre

  1. Krásné fotky a outfit (ten kabát!!!) a pejsek je kouzelný, dokáži pochopit proč je to nejlepší přítel :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jůů, ten je nádherný! :)) Já bohužel žádného pejska nemám, ale vždycky jsem po něm toužila, tak třeba jednou, až budu bydlet ve svém, si ho pořídím :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky! Veľmi ti to tu svedčí a máš zlatého havina, my máme doma 5tich!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásné fotky:) Oliver je nádherný! a fotogenický ! :D :)
    já mám králíčka a chová se jako pejsek, milý, přítulný, můj opravdový přítel!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi pekný kožuch, s úsmevom vyzeráš mladšie :) vzájomné sledovanie? :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kráásny psík. Keď som prosíkala ja ocko bol proti. Krásny a zaujímavý kožuch.
    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky a s Oskárkem hezky ladíte! :) Ten kabátek je boží <3

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aj ja som mala takého najlepšieho kamaráta dokonca dvoch ale prišli deti a havkovia museli preč. Ešte šťastie že moja svokra ma dom a zobrala si ich. Inak krásne fotky. Máš veľmi pekný úsmev a milú tvár :)

    Discoveringglam

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aj ja strašne túžim po psíkovi dokonca rovnakej rasy ako máš ty, ale bojím sa toho, že by som na neho nemala dostatok času. :(
    https://tobecreativehasnolimits.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To jsou taaak nádherné fotografie. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásny outfit, a Oskar je skvelé meno! :) My máme nemeckú boxerku Nicky. Nie je to náš prvý pes, mali sme predtým už troch, prvý bol už starý, keď som bola malá, druhý a tretí boli pouličné zmesky a tak žiaľ dlho nevydržali, no mamina aj tak protestovala. No nakoniec sme domov doniesli šteniatko a tak ju postavili pred hotovú vec. Teraz už má sedem rokov a nevieme, čo by sme bez nej robili. Tou svojou energiou vie zlepšiť deň každému! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. No to je frajer! Já mám taky takového parťáka - jen je to kocour (Bořík). Když přijdu domů, čeká na mě už na botníku, když se mazlíme - slintá blahem, leze do vany, i když ví, že to nesmí a provinile se na mě kouká ... no prostě jsme nerozlučná dvojka! Jinak máš moc krásný fotky!

    Lucka www.sleepy-cat.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Úžasné fotky s atmosférou :) ^^ jinak ten kožíšek je naprosto boží! Velká závist ^^ Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Úasné fotky :) oboum vám to moc sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Krásné fotky, pejska doma nemám, ale často hlídáme malou princezničku (pražský krysařík) Barušku :D
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Úžasný kabát a batoh! ♥ Oskar je tiež zlatý, hotový spoločník pre krásne fotky.
    SweetSunshine

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára