GARAGE


Bože, tieto kabáty hádam nikdy nevyjdú z módy. Tento, ktorý patrí mojej sestre, je z H&M a bol kupovaný (viem, že nebudete veriť, ale naozaj) pred 6 rokmi, ak nie ešte skôr! Počas celej doby bol v móde. Je to nadčasový kúsok, ktorý by nemal chýbať v nikoho šatníku. Samozrejme, v mojom chýba. Lenže čo je lepšia výhoda ako mať 2 staršie sestry? Nepoznám žiadnu.
Viete, že ako každé dievča v tínedžerskom veku prechádzam rôznymi štádiami:
Štádium č. 1 - búrlivé štádium. Čas objavovania všetkého, čo som doteraz nemohla alebo ma to absolútne nelákalo. Tiež spoznávanie nových ľudí, hlavne opačného pohlavia.
Štádium č. 2 - depresívne štádium. Myšlienky, že nie som dosť pekná, nie som dosť chudá. Myšlienky, že ma nikto nemá rád, že si nikdy nenájdem frajera (aha, našla som si aj ja!) a hlavne porovnávanie seba samej s každou, ktorá prešla okolo.
Štádium č. 3 - drsné štádium. Odvrávanie, škrípanie vzťahov so súrodencami, trávenie viac času vonku ako doma.
Štádium č. 4 - uvoľnené štádium. Po všetkých tých dobabraných veciach prichádza uzmierenie sa so sebou samým a tiež prichádza k ustáleným vzťahom s priateľmi - je ich menej, ale sú cennejší než kedykoľvek pred tým.
Štádium č. 5 - pokojné štádium. Už ma vonku nebaví chodiť, lebo je to pre mňa už pomerne nudné. Kamarátky mám dokopy 2 aj s topánkami, netrápi ma toľko to ako vyzerám a neporovnávam sa so všetkými modelkami na svete.
Teraz som v poslednom štádiu, dúfam, že ma neprekvapí žiadne šieste, pretože to už asi nezvládnem. Mňa počas pubertálnych rokov (Zniem staro, bože!) potrápil najmä výzor. Nebola som spokojná sama so sebou, nepáčila sa mi moja postava, myslela som si, že som príliš veľká v istých častiach tela. Nepáčila sa mi moja tvár, neprišla som si zaujímavá a už vôbec nie pekná. Ale viete čo? Som rada, že som si odtrpela aj takéto myšlienky. Ak by do mňa vštiepili totižto každý deň počas celého života, že som krásna (niektoré dievčatá to tak majú) asi by som sa nenaučila žiť sama so sebou, mať sa rada takú aká som. Ak sa niektorá z vás trápi takýmito myšlienkami, rovno si ušetrite starosti. Budú omnoho ťažšie situácie v živote a to, že ste sa necítili pekná kvôli jednej vyrážke na čele vám príde absurdné.

These types of coats never go out from fashion. This one belongs to my sister and she bought it 6 or more years ago. The whole time it was stylish.  I think this is the piece that will last forever in our closets. Of course, my closet doesn't own one. It's always good having kind sisters who often borrow you some of their things!
Every teenage girl goes through 5 stages:
Stage number 1 - wild stage. Time to explore everything new. Also, time to meet some new people, some new boys.
Stage number 2 - depressive stage. Thoughts about how fat I am, how ugly I feel. Crying that no one ever will want to be my boyfriend (look at me now!) and comparing myself to every other girl that I saw.
Stage number 3 - rough stage. Being rude, being on bad terms with parents or sisters and always going out.
Stage number 4 - easy stage. After all the rudeness comes acceptance with myself and also realizing how amazing is to have true friends - I have them less but I appreciate them the most.

Stage number 5 - leisure stage. Nowadays I'm no longer interested in going out every day because it seems boring. I have only 2 friends and I stopped caring about my looks and stopped comparing myself to everyone.
Now I'm in the last stage of puberty or at least I hope this is the last one. The biggest problem for me throughtout the teenage year (I sound old!) was my look. I was never satisfied with how I looked. I never thought I'm skinny enough or never felt like my face looks pretty. I always complained. But you know what? I'm glad I got through it. If my parents and other people told me daily that I'm the most beautiful person ever alive I would probably never learn how to love myself. If any of you goes through this stage, stop it now. There are much bigger problems that will come and having one pimple on face will seem like a joke to you.










jeans - H&M / top - Aliexpress / sunglasses - Mango / lipstick - Rimmel / shoes - Bershka / coat - H&M / purse - Michael Kors

Komentáre

  1. Skvelý outfit:) a kabátik sa mi veľmi páči!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poslední fotka u mě rozhodně vyhrála! :) :D Krásná barva kabátku.. :)
    corculum.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! :D Našla som sa asi v každom jednom štádiu a tiež som už v poslednom:D chodila som vonku asi keď som mala 14 a partiu, no odvtedy sedím každý piatok doma pri dobrom filme alebo s knihou v ruke a priateľa mám už 3 roky, čiže s ním som už v pokojnej fáze 3 roky:D Inak s tým výzorom je to trefné, no mňa to ešte stále trápi najmä to, čo si o mne ľudia myslia, samozrejme nie do takej mieri, ako kedysi.:)

    Kabát je skvelý táto farba tohto roku a vlastne aj minulého roku fiči/ala, a veru takéto strihy nikdy nevymyznú :) Posledná fotka je naozaj vydarená a dávam palec hore na vyzbieranú odvahu, ktorú si do nej dala.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som rada, že si sa dostala až do posledného štádia a konečne sa začala mať rada :) Kabát je úžasný a aj keď hovoríš, že by mala mať každá takýto poklad v šatníku, povedz mi kde ho teraz zoženiem, heh. Každopádne s tými topánkami vyzerá krásne a celkovo sú aj tie fotky vydarené :) Kika – Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára