INTO THE JUNGLE OF PREJUDICES

 

Máte predsudky? Taká zvláštna otázka, keď sa nad tým zamyslíte. Súdiť človeka podľa výzoru, podľa rečí, ktoré o ňom kolujú, podľa fotiek, ktoré pridáva, podľa dojmu, ktorý vo vás možno (ne)zanechal. Pretože vyrastám v meste, kde sa každý s každým pozná (alebo každý o každom hovorí), viem aké to je, keď o vás niekto rieši klebety alebo sa riadi tým, čo o vás počul. Nie raz som bola namyslené dievča, ktoré sa údajne nebude kamarátiť s tými "dole". Určite som bola mnohokrát rozmaznaná, keď som sa na blogu s vami podelila o niečo, čo som si buď kúpila alebo čo som dostala. Takmer vždy som bola súdená nálepkou blogerka a obsahom môjho blogu. Zdieľať život sa často nevypláca, no poviem vám, že bez toho to už ani neviem robiť.
Dajme si ruku na srdce: kto z nás ešte nikdy nemal predsudky? Kto z nás sa niekomu nevyhýbal alebo nesprával inak akoby sa slušilo na základe predsudkov a klebiet? Kto z nás ešte nikdy nevyniesol o niekom predsudok, lebo ten človek alebo osoba pridal/a niečo hanebné na instagram?
Nikto. Aj ja mám predsudky. Hoci sa snažím ľudí nesúdiť na prvý pohľad už nejaký čas, tieto predsudky som mala. A nie raz. Nikdy som však nemala predsudky len preto, lebo by bol niekto bloger alebo youtuber. Alebo športovec. Alebo spevák. Alebo len človek... 
Občas som, samozrejme, myšlienkami pri pohľade na instagramy polonahých dievčat zamierila k názorom, že si chúďatká neuvedomujú čo robia, keď "predávajú" svoje telo. Nebolo to len touto skupinou ľudí. Mala som predsudky voči hocičomu, možno ešte teraz sa nad niečím pozastavím.
 Dôležité je však to, že nech sa deje čo chce, nikdy sa nesnažím svojimi predsudkami niekomu ublížiť. Nikdy ich totižto nevyslovujem nahlas.

Do you have prejudices? When you think about it, it's kind of a tricky question. Having prejudices about a person just because of the way he looks or does things. Because I'm growing up in a city where everyone knows everybody (or everyone talks about everybody) I know the feeling when someone talks behind your back or has an opinion because he/she heard a gossip. I was told that I'm a cocky girl and I only have friends on "higher level". Also they talked about me that I'm pampered because I added a photo of what I bought or recieved. Today they judge me because I'm a blogger. Like that's a shame. Sharing a life on a blog sometimes doesn't end up well but I could never stop doing it.
Let's face it: who of you has never had prejudices? Or who of you has judged someone because of somebody's prejudices or gossips? Who of you has never ever told a prejudice about a girl that posted some nudity on instagram?
No one. I also have prejudices. I am trying my best not to judge people for a while but I also had them. And not just once. I have never had prejudices just because someone was blogging or uploading videos on YouTube. Or for being a sportsman. Or singer. Or being a human...
Sometimes I have had some prejudices when I was looking through half-naked girls`s instagrams. I told myself that they don`t even know what they are doing when they are selling their bodies. I haven`t had prejudices just about them. I`ve had them too many times and now hardly ever I have them again.
It`s important that no matter what I`m never trying to hurt someone by my words. I`ve learned to keep my mouth shut.










 
coat - ? / scarf - Mango / girlfriends - Mango / sweather - Zara / shoes - Lacoste 

Ak ste si všimli zmenu v písme, ospravedlňujem sa. Šablóna mi nejako blbne, tak dúfam, že sa pomiatla iba pre tento jediný krát. 
Máte/mali ste predsudky? Ako ste sa ich zbavili? 

 
I'm sorry that my blog is getting crazy. It changed the font with no reason. I hope it won't last forever. 
Did you have (or do you) prejudices? How did you get rid of them? 
 
 
Bari

photos by +Cetys0rs 

Komentáre

  1. Já se snažím na lidech vidět jen to dobré, život je pak hezčí! Sluší ti to a máš krásné fotky!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naprosto dokonalé fotky, vážně! A ten článek je taky krásný, každý by si to měl čas od času připomenout a uvědomit!
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. predsudky sú veru zvláštny úkaz, samozrejme aj ja ich mám, avšak snažím sa im vyhýbať a hlavne pochopiť že všetko čo každý človek urobí má nejaký dôvod, takže sa snažím nenálepkovať ľudí ako si spomínala napr. "blogerka". Tiež nemám rada ak má niekto predsudky voči mne takže ako sa vraví nerob iným čo nechceš sám :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára