VIOLET


Nedeľa, učiť sa treba veľa. 
Nuž kiežby to aj platilo. Lenivosť po 10 dňoch nič nerobenia je veľmi zlý priateľ, pretože sa ešte ťažšie opúšťa. Dokonca si dovolím povedať, že ten môj kamarát ku mne už aj prirástol a teraz sa ho nezbavím už nikdy. Ale zas netreba preháňať, pretože na mojom gymnáziu slovo lenivosť neexistuje.
Do toho systému sa musím opäť veľmi rýchlo zaradiť, ak chcem prežiť v tejto hre o život.
Konečne som si však dala predsavzatie, že so svojou životosprávou musím niečo začať robiť. Nebudem sa stravovať samozrejme odrazu o 180 stupňov inak, rapídne chudnúť a môj blog sa zmení na fitness album. To určite nie, toho zástancom nie som. Avšak by som chcela aspoň občas urobiť niečo pohybové, turistika, prechádzka, korčule, piť viac vody, jesť pravidelne a predovšetkým neprejedať sa, že hej :D
Už veľakrát som si povedala, že je čas schudnúť. Ale prečo by som mala chudnúť? Za to, že dievčatá vážia pod 50 kíl a ja by som mala byť presne taká? Za to, že mám boky a zadok a to sa proste dnes nenosí? Ani neviete koľkokrát som si vypočula aj od mojich kamarátok, že pre nich je mať nad 52 kíl smrť. Koho by to zaujímalo, vážim 53 kíl, no táto váha sa rada mení. V stresovom období je nižšia, počas prázdnin zas vyššia. 
Chcela by som zmeniť pohľad na svet týchto dievčat. Neviem ako, ale chcela. Chcela by som im odkázať, že naozaj nejde len o tú váhu. Byť plochá na celom tele je vraj "goal" tejto doby. Veď načo zadok, radšej si dajme na raňajky vatu, že. A nejde tu len o výzor takejto postavy. Naozaj je zdravé, aby vážili mladé dievčatá tak málo? Poznám nie jeden prípad, kedy im prílišná podvýživa zasiahla aj zdravie. A zdravie je myslím omnoho dôležitejšie ako to, že či budete skinny goals na instagrame.

Sunday, study day.
This probably ain't true. After 10 days of doing nothing I'm the laziest person alive right now. I had to admit that Lazy is now my middle name and I think that you can not give away your middle name. But let's not overact because I could never stay lazy for longer than a while at my school.
I shall fit in the school system again immediatelly if I want to survive this hunger games. I finally gave myself a promise that I would try to change my life a little. I don't want to stop eating but I want to make some huge (at least for me) changes. My blog won't ever change into a fitness blog. I'm just not that type of a girl. But I'd like to start doing some exercises, go for a walk once in a week, eat daily, drink more water, and stop eating at the night. :D
I have told myself many times I want to loose weight. But why should I? Because girls now have goals to weight under 50 kg? Because I have bigger ass? You probably don't even know how many times my friends said that they would never want to weight more than 52 kg. They always say that like I'm a big monster or something and just to let you know, I weight 53 kilos.  During my stress week, I weight less, during holiday my weight increases.
I'd like to change the girls' point of view. I don't know how yet. I'd like to tell them that it's now just about the weight. Being too skinny right now is the "ultimate goal". Why shall you be healthy, you should eat cotton wool. Is it really healthy to think this way? I know at least 2 or 3 girls who went too far by being skinny and they paid with their health just because they wanted to be those skinny goals on instagram. 




Teraz si možno hovoríte: ,,Ako môže hovoriť o týchto veciach, keď je sama dosť chudá?"
Jednoducho. Spoločnosti totižto nikdy nevyhoviete. Už som si prešla tým, že som bola príliš chudá, keď som bola ešte na základnej. Neskôr som si prešla anonymnými hejtami na asku, že som príliš tučná. Akože, vážne? To, že 100 ľudí, 100 chutí, to chápem. Ale niektorí anonymi by sa mohli nad sebou zamyslieť, že nejaké dievča môže mať o niečo slabšiu povahu a berie si tieto narážky príliš k telu. Môže kvôli takejto osobe prestať jesť, stať sa anorektičkou, bulimičkou alebo z toho môže mať depresie rôzneho charakteru. Slová dokážu naozaj ublížiť, najmä od bezcitných ľudí, ktorí tieto slová vyslovujú len a len kvôli závisti.
Dôvod prečo tento článok píšem je pozdraviť anonyma z asku, ktorí mi ráno poslal dosť nepeknú otázku. Pýtal sa ma, citujem: ,,Prečo nosiť tak obtiahnuté veci, crop topy a pod., keď na to nemáš postavu?" Tak som sa naštvala, že som mu musela jednoducho venovať článok. Dúfam, že sa dostane až potiaľto. A verím, že si uvedomí čo napísal. Možno sa mýlim, možno ma ešte viac vysmeje. Ale nezabudnite na jeden veľmi významný a pravdivý citát: ,,Podľa seba súdim teba."

Now you might ask: ,,How could she write about skinny girls when she's one of them?"
Simply. You can never be good enough for the society. I have gone through hates that I'm too skiny when I was a lot younger. Then I survived other haters on ask.fm saying that I'm too fat. Seriously? I know that everyone likes different shapes but some people going anonymous could ask themselves if they really want to send the question. Some girls are not that strong, they could take your question too seriously. They could stop eating, become anorexic, bulimic or they could have depression for the whole period of time. Words can hurt when they are said by mean people which only say those things because they want to be that skinny too.
The reason of this post is to say hello to one of my haters on ask which sent me this morning a question saying: ,,Why do you wear so tight clothes and crop tops when you don't have the shape to wear it?" I was so pissed at him/her that I had to embarrass her/him. I hope you are reading this. Maybe I'm wrong and the hater will send me another hate. But don't forget one thing: You only judge people the way you judge yourself.






pants, sweather, hat, fur coat - H&M / purse - Michael Kors / sunglasses - Mango / shoes - Lacoste / lipstich - Rimmel 120

Možno aj ty si už poslal/a niekomu nejaký hejt alebo si ho vyslovila za chrbtom. Určite sa dostal k tomu človeku a jeho reakcia sa nedá nikdy predpovedať. Radšej si povedzte ten názor len vo svojej hlave, zahryznite si do jazyka. Hovorte viac komplimentov, než hejtov. Určite budete mať lepší deň nielen vy, ale aj druhá osoba. Tak čo, boli ste terčom posmechu o váhe aj vy?

Maybe you have sent a hate too or maybe you said something behind someone's back. I'm sure they know about that hate and you could never predict their reaction. Don't say it loud, try to say it in your mind and bite your tongue. Say more nice comments and less hates. I'm sure you'll have a better day then and you'll make someone's day gorgeous too. Were you ever judged by your weight?

Bari

photos by: Cetysko

Komentáre

  1. S lenivosťou to mám rovnako.. no musím sa po prázdninách aspoň na niečo pozrieť.
    .. myslím si že máš normálnu postavu a určite nos to čo sa ti páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nice glasses
    http://melodyjacob1.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež som zažila to posmievanie kvôli mojej váhe...dosť ma to trápilo a tak som začala chudnúť a pravidelne cvičiť! Teraz len nechápem, prečo som bola taká sprostá a nevykašľala sa na nich:( už váhu veľmi neriešiem, veď k žene predsa patria boky, stehná a prsia:)
    Outfit je skvelý:)
    Pozývam ťa na môj blog, kde práve prebieha giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vlasy máš nádherné:) outfit, super!
    a ta rtěnka ti opravdu moc sluší!
    mám ve třídě dvě slečny, které všechny za zády pomlouvají. Já jsem stále hnusná - nenamalovaná nebo namalovaná - přemalovaná. Stále něco:) dřív mě pár lidí hejtovalo také, prý jsem anorektička (byla jsem naprosto normální postavy, jako každá druhá). A když se mi někdo nelíbí, nic neřeším. Myslím si to pro sebe. A neřeším, ale to někteří neumí. Lituji takových lidí!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Eh, ak ty nemáš postavu na obtiahnuté veci a crop topy, tak už potom neviem, že kto na to má postavu. Podľa mňa si chudunká až až! Tým teraz nehovorím, že by si si mohla jesť čo chceš. Určite je skvelé, že chceš začať zdravšie žiť a na začiatok si si vybrala skvelé "opatrenia" veľa vody, pravidelná strava a pohyb. Hlavné je sa cítiť skvele a mať rada to čo robíš či nerobíš :D. A stále nechápem, že ako si dokázala nájsť klobúk a sveter v tak podobnej farbe :O alebo sa to len tak zdá, vďaka fotkám. Whatever, skvelý outfit a fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherný outfit :) A taky jsem si říkala, že budu zase trošku víc zdravá - ale právě v tom normálnějším smyslu, že prostě nebudu jíst po večerech čokoládu, místo toho budu pít víc vody a tak...a taky tyhle "goals" nechápu, protože je něco jiného, když má někdo svaly a tudíž vypadá dobře než když se někdo vyhladověl, že...
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  7. veľmi zaujímavy článok :) ja som napriek svojim 65 kg pri nizkej vyske nedostala ziadne hejty kvoli postave alebo tak, akurat mi zavideli dievcata prsia :D
    a velmi sa mi pacia fotky, ide z nich taka pozitivna energia <3 a fialova ti velmi pristane :) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára