SIMPLICITY


Ženy sú tak jednoduché a komplikované zároveň.
Včera sme mali sviatok, no rozhodla som sa, že sa k nemu vyjadrím až dnes. Ženy, mali by sme byť ospevované každý deň, nielen včera. Predsa sme stvorenia, ktoré dokážu toľko toho zniesť. Sme tie citlivejšie bytosti, ktoré mnohokrát musia potláčať svoje emócie. V tom jednom čase mesiaca (isto viete, o ktorom hovorím) sme nútené zadržiavať plač a svoje priveľké chúťky na jedlo. Ženy sú osoby, v ktorých 9 mesiacov rastie ďalšia osoba. Silné, odvážne, možno občas naivné, no každá je svojim spôsobom iná. Každá z nás sa s tou druhou už porovnávala, povedala by som, že je to také ženské. Ale prečo vlastne? Aby nás porovnávalo aj okolie? Ženy, zastavme sa hneď v tomto bode. Neporovnávajme sa, nesúťažme o pozornosť mužov, nebime sa o slávu, nezáviďme si nové topánky či milujúceho manžela. Nepleťme sa druhým do ich vecí, občas si zahryznime do jazyka.
Ktorá z vás sa v tom našla? Ja určite. Veľakrát mám pocit, že my, ženy, sme tie, ktoré musia súperiť o všetko. Stretávam sa každý deň so súťaživými typmi, ktoré schválne zhadzujú iné ženy alebo dievčatá pred mužmi a chlapcami. Absurdnosť, však? Čo mi príde ešte hlúpejšie sú muži(alebo skôr chlapci), ktoré to považujú za vtipné, ani si neuvedomujú, že si ich chce tá žena len omotať okolo prsta.
Tiež sa stretávam s nepríjemnosťou, no tiež základom mnoho žien. Ohováranie. Chápem to. Každá z nás si rada poklebetí so svojimi kamarátkmi. Nové čižmy nejakej ženy alebo kvety, ktoré dostala od muža musia byť proste rozoberané. Ale treba si dať občas veľmi veľký pozor na slová, ktoré vypúšťame už do širokej škály ľudí, kde nás nepočúvajú len naši priatelia.

Včera som sa rozhodla, že nepotrebujem nikoho, aby ma ospevoval. Áno, frajer ma samozrejme rozmaznal tak ako sa patrí, ale v prvom rade som sa rozmaznala JA. Veď sme samostatné, konečne. Ženy pred nami dlhé roky bojovali o právo byť slobodné a teraz, keď máme tú možnosť slobodne si voliť, nechceme. Slobodne som si včera zvolila, že si kúpim tú sukňu v zľave. Slobodne som sa rozhodla, že hoci ma bude stáť príliš veľa energie jedna udalosť, ktorá sa chystá, pôjdem do toho.
Slobodne som sa rozhodla byť takou aká naozaj som a nepotrebujem nikoho, aby mi povedal, že môžem. Proste som.
Chápem, že nie každý je tak rozhodný, že nie každému vyhovuje samota. Ale extrémistky sú závislé na mužoch. Nemyslím finančne, ale psychicky. Nevedia ani len pohnúť jedným mozgovým závitom bez toho, aby im to on schválil. Ja si takýto život ani len predstaviť neviem.
Teraz som sa už tak rozbehla, že sa takmer ani neviem zastaviť. Ženy, chcela som vám povedať jedno: ak sa vám tie šaty páčia, kúpte si ich. Kúpte si ich za peniaze, ktoré ste si zaslúžili prácou. Kúpte si ich preto, lebo sa v nich páčite samy sebe, nie preto, že vám to káže niekto iní. Vážte si samé seba, rozmaznávajte sa.


Women are so simple and complicated.
Yesterday was the International women day and I had decided to speak out today. Women, we should have international days everyday not just one single day in the year. We are the ones that can carry the heaviest things. We are emotionally unstable but we often do not show our emotions. Once a month (oh, you know when) we have to be even more careful with our emotions and feeling because they are going crazy. We are the ones that will carry 9 months another human being. Strong, brave, maybe naive but every each of us is unique. We compare ourselves, it's just our thing we like to do. But why do we do that? So that people around us would compate us too? Women, let's stop right there. Don't you dare compare yourselves, don't compete for attention of men or fame, don't be jealous of her new shoes or loving husband. Don't tamper and let's learn together to keep our mouth shut.
Which of you had done at least one of thes things? I did. I have always the feeling that women have to compete about everything. I meet daily competitive women who like to embarass other women just to feel like they're number ones. Silly, right? What seems even more silly is that men (or boys) like women who do this and sometimes laugh with them. Isn't it obvious that she was just messing with him?
I also meet daily women who like to gossip and say things behind your back. I get it. We like to tell our friends about that new shoes this girl bought or about the flowers another boy gave to her. But we all should try to be discreet and don't gossip with billions of people.

I have decided that I don't need anyone to compliment me. Of course that yesterday I was spoiled by my boyfriend but the main thing is that I spoiled myself. We're free, finally. Women before were fighting for the right to be free for so long and now when we can choose for ourselves we don't want to. I did a free decision yesterday by buying a skirt in sale. I'm doing a free decision right now about and action that will cause me a lot of energy but I'm free so I can do whatever I want and be whoever I want.
I get that not everyone likes to be that individual. But some cases are extreme. Women are sometimes addicted to men. not financially but psychically. They don't even think without him knowing that she wants to think. I can't imagine living like that.
Now I can't even stop writing. Girls, I just wanted to let you know one thing: if you like that dress, buy it. Buy it for the money you had made. Buy it because you feel amazing in them. Be nice to yourselves and spoil yourselves.










coat - Gate / tee - Marks & Spencer / pants - H&M / shoes - Bershka / backpack - Tally Weijl

Som si istá, že každá, ktorá si toto prečítala si niečo z tohto textu možno aj vzala. Neberte to nikto ako urážku, nie je to písané na žiadnu konkrétnu osobu. Vyjadrila som to tak ako to cítim za posledný čas. Možno súhlasíte, možno nie. Veď na to sú komentáre.
Už ste si to možno na ,mojom blogu všimli. Zapojila som sa do súťaže bloger roka. Na boku som pridala obrázok, na ktorý stačí kliknúť a môžete za mňa hlasovať. Pokiaľ neviete obrázok nájsť, kliknite SEM. Ďakujem dopredu za všetky hlasy, ktoré mi od vás prídu.
Späť k diskusií: ženy, aký máte názor na toto všetko vy? :)

I'm sure that everyone who read this will take at least one sentence from this text. Don't take it as an insult, I didn't want to offense anyone. I just had to express my latest feelings. Maybe you agreed, maybe you didn't. You can comment below.
I guess you noticed that I had decided to participate in the competition Blogger of the year. I added a photo on the right side of my blog where you can click and vote for me. If you didn't find the pic, just click on THIS link. Thank you for all your votes.
Back to the discussion: women, how do you feel about all this? :)

Bari
photos by: Cetysko

Komentáre

  1. Sama som niekedy pozerala na iné dievčatá, ženy a závidela im aké majú dokonalé vlasy, dokonalý makeup alebo ako sú dokonale oblečené. Ale asi pred rokom som pochopila, že možno vyzerajú na pohľad dokonale, vo vnútri tak dokonalé už nie sú. Sú to svine, ktoré hľadia len na seba a nikoho iného si nevážia, či mladšieho, rovesníka alebo staršieho. Preto už sa s nikým neporovnávam. Pretože dokonalosť nie je všetko. Dôležitá je nedokonalosť a inakosť.
    Tiež sa mi páči tvoja myšlienka rozmaznávania sa. Každá žena by sa mala raz za čas rozmaznať, či kusom oblečenia alebo kúskom čokolády. :)

    A musím ti povedať, že sa mi veľmi páčia tvoje príspevky. Každý príspevok čo pridáš si prečítam a vezmem si vždy niečo k srdcu, ako aj pri tomto. :)

    môj blog: Lucy´s photo world


    OdpovedaťOdstrániť
  2. pěkný článek, krásné fotky! moc ti to sluší! a překvapuje mě, že ti sedí naprosto jakýkoli typ vlasů/účesů:) paráda!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. velmi uprimny clanok od teba :) paci sa mi, ze vidis svet realne a nie cez ruzove okuliare...ze vies ze to nie je o tom co prave zavesi ona na instagram a ake znackove veci ma na sebe. toto je dnes bohuzial zriedkave, dufam ze si inspirovala aj ostatne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné věci. Moc se mi líbí :) Skvěle zkombinováno!

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. awesome post :)
    Have a nice weekend! Kisses :

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára