COFFEE GIRL


Viete ako si predstavujem ženy, kávičkárky?
Presne takto. Nemyslím slečny, ktoré nevedia čo iné robiť po dňoch, len kávičkovať v obchodných centrách. Myslím ženy a dievčatá, ktoré si raz za čas poriadne vychutnajú kávu v útulnej kaviarničke s knihou v ruke.
Minulý týždeň som si to vyskúšala. Šla som na kávu sama. Vzala som si knihu - nie na čítanie, ale na učenie - a skúsila som si život na káve. Moc kávu nemusím, tak som si dala osladené latte a hodinu sa tam utápala v španielskom jazyku. Popravde to vôbec nebolo také, aké som očakávala. Myslela som si, že sa unudím k smrti, pretože sa nebudem mať s kým rozprávať. No ticho ma upokojovalo. A povzbudzovalo. Čo bolo divné, pretože španielčina šla veľmi rýchlo.
Sedenie v kaviarni sama nakoniec bolo mojou šálkou kávy. A to doslova. Padlo mi to vhod najmä kvôli hektickosti minulého mesiaca. Keď si pozerám príspevky iných blogeriek, tiež všade čítam, že pre nich bol náročný marec. Možno to bolo aj zmenou času, pretože ja mám napríklad ešte stále rozhodený režim. Skúsila som si aspoň ,,prácu" pod tlakom.
Nikdy som nechápala mojich rodičov, keď prišli domov z práce a chceli mať tú chvíľku pre seba. prezliekli sa a tešili sa na svoju pauzu, na ktorú mysleli celý deň. A poslednú dobu je to tak aj so mnou. Moja chvíľka len a len pre seba bola vskutku potrebná a vyžadovaná. A môžem s radosťou povedať, že na kávu budem sama chodiť častejšie. Síce nie často, pretože nerada pijem kávu a milujem rozprávanie s ľuďmi, no nebola to moja jediná skúsenosť kávy osamote.

How do you imagine coffee girls?
I imagine them just like this. I don't mean ladies who don't even know what to do with their lifes so they just sit and sip coffee in the shopping malls. I meant girls and women who truly love coffee once in a while in a coffee shop with a book.
Last week I tried that. I went to grab a coffe just by myself. I took a book with me - not for reading but for studying - and tried to spend hour alone. Well I admit that I'm not a big coffee addict so I only drank latte and studied for hour spanish language.  Truth be told it was not as I imagined. I had thought that I would be bored because I won't have anyone to talk to but being quiet has made me feel calm. And motivated. What was even weirder that I learnt the spanish really fast.
Sitting in a coffee shop all alone was actually my cup of tea. And I mean it. It felt so calming in comparison to last month. When I was checking new posts by my favorite bloggers I read that they had also a tough month. I don't know how but maybe we were all kinda freaked out because of that time change. I still am but at least I tried working under pressure.
I have never understood my parents. When they came home after work they just wanted to  have that time for theirselves. And for the last few days I'm just like day. Thinking all day long on my me time. I trully can say that I enjoyed drinking coffee by myself and I needed that. It won't be a ritual because I don't like to drink coffee often and I love talking to someone so my coffee time will not be soon.












coat - Mango / pants, shirt, purse - H&M / sweather - Mango / shoes - Lacoste / lipstick -  Rimmel

A vy už ste boli na káve osamote? Ak áno, určite mi popíšte, že či to je pre vás, ako ste sa cítili a či sa vám to páčilo. Inak, ak ste sa ešte neprihlásili do organizovaných workshopov, všetky informácie nájdete TU.

Have you ever been to a coffee shop by yourself? If yes, try to explain how did you feel and how was it. And if you still did not apply for workshops I will be at, HERE are some info.

Bari

Photos by: Martin Kopec & Lubomír Mercery


Komentáre

  1. Skvělý outfit i fotky :)

    www.stylesolution.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny outfit. Ja mám veľmi rada kávu a rada si vždy zájdem na ňu s dobrou knihou. Najprv som si myslela, že sama sa takisto budem nudiť, no nie je to vôbec tak ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeej velmi pekne fotky aj cely prispevok naozaj kraasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky:) a outfit si zladila dokonale, všetko ladí k sebe♡
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk+giveaway:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mě už několikrát lákalo jít sama do kavárny, ale zatím jsem ještě na to nesebrala odvahu... Jednoduše kavárna je pro mě místo, kam si jdu s kamarádkou popovídat a ne si sama posedět s knížkou ;)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherný outfit a dokonalé fotky (chlapci vedia!). A ja som sa niekedy bála chodiť sama na kávu alebo sa najesť, ale niekedy mi to padne vhod, pretože mám čas na premýšľanie :)

    http://vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Your make up is EVERYTHING! ♥
    Love your style and gorgeous face!

    Happy Wednesday!
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥
    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I like your blog, its really dope.
    Do you want to follow each other?
    If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.

    We can follow each other on Instagram @andjela.dujovic, let me know in the comments so I can follow you back.

    www.bekleveer.com
    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásne fotky! S tou kávou si ma teraz veľmi inšpirovala. Idem do toho! Potrebujem začať intenzívnejšie písať diplomku, tak možno práve toto mi v tom pomôže. Ďakujem. :)
    Victoria's secrets

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moc krásný fotky, vypadají hrozně umělecky:) taky se mi moc líbí tvůj blog, takže dávám odběr a budu Tě ráda dál sledovat :)
    One blondie life

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Veľmi pekný outfit :) Tenchcoat ti veľmi pristane :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára