HOW WONDERFUL IT IS TO LIVE


Kde bolo, tam bolo, kde sa voda sypala a piesok sa lial, žili obyčajní ľudia.
Neznášam kategorizovanie ľudí. Či už podľa rasy, kontinentu, výzoru, záľub, pohlavia. Verím, že sme si všetci rovní a život z každého z nás má rovnakú cenu. Cenu, ktorá sa nedá naozaj kúpiť.
Za posledné dni, v okolí rozkvitajúcej sa prírody, som dospela k úvahe, ktorá mi vŕta v hlave. Prečo my, ľudia, nevieme raz zastaviť naše priveľmi rušné životy? Prečo si nevieme o niečo viac ceniť prírodu a krásu, ktorá nevznikla umelo?
Och, áno. Ako blogerka sa musím zaujímať iba o módu a o to, čo majú ľudia aktuálne na sebe. Moje koníčky sú nakupovanie a kávičkovanie, že? (Cháp ironicky.) Aspoň tak sa o mne údajne vyjadrujú ľudia. Pritom sama som jedna z tých, ktoré majú prírodu, najmä tú slovenskú, veľmi v láske. Ak by som mala voľný víkend nasledujúci mesiac, určite ho trávim v Tatrách, no bohužiaľ.. Čas sa tiež nedá kúpiť.
Síce nemusím hmyz a inú háveď, už dlho som chcela tento strach prekonať a ísť stanovať. Ale dievča, čo sa bojí pavúkov, bude ťažko tráviť noc v prírode plnej takýchto prekvapivých malých stvorení. Stanovať som poriadne ešte nebola, ale s priateľom si plánujem urobiť stanovačku hneď ako bude počasie lepšie.
Turistika bola pre mňa ako dieťa úplne tabu. Neznášala som dlhé túry, nakoniec ma ocino alebo mamina museli vždy niesť na chrbte. Ale na tie časy si takmer ani nepamätám a ak by som mala príležitosť zájsť si do Slovenského raja, urobila by som to. Ako dieťa som tam jazdila s rodičmi a to málo, čo si pamätám, bolo len a len pozitívne.
Tento svet je fakt krásny. Málo krát ho oceňujem, pretože ako všetci, som sebecká. Snažím sa myslieť na budúcnosť nielen seba, ale aj tohto sveta, no moje potreby mi občas zatienia hlavu. Dala som si záväzok, že tento rok, konkrétne leto, si užijem tak ako nikdy pred tým. A nebude to na diskotékach či v baroch, ale práve v našej slovenskej prírode a poriadne sa zrelaxujem.

Once upon a time, where everything was possible, normal people lived.
I hate categorizing people. Whether it is categorizing by color, place, look, hobbies, gender. I belive that we are all the same and all our lives have the same price. The price no one can buy.
During the last few days while the nature was growing one though has attacked my mind. Why do we, people, can't wait and breathe for a second? Why can't we appreciate more the nature and the beauty that is around us?
Oh, you know as a blogger I only care about fashion and what I'm currently wearing. My hobies are shopping and drinking coffee all the time! (This was just irony.) But some people think that's the way I am. What they don't know about me is that if I could spend one weekend somewhere I would go to Tatras but sadly I don't have as much time as I would like to have.
I hate insects so for me it's a bit challenging going camping. But I'm trying to get through my fear of spiders and other insects  so I would survive one night under the stars. Me and my boyfriend are planning going camping this summer as soon as we have some free time.
Going hiking was never my favorite thing to do as a child. I hated it. Eventually my dad or mom had to carry me because my legs did hurt. But I can't even remember those times clearly. If I could go hiking to Slovensky raj with them now, I would definitelly go and walk on my feet. I remember the nature of Slovensky raj only a little but my memories are fabulous.
This world is beautiful. I hardly ever appreciate it because as all of us humans I'm selfish. I try to think of my future first but also future of this planet. I gave myself a promise that this year I'm spending it as I want. And it won't be in bars or discos but somewhere in the Slovak nature where I can happily relax.










sweather - Zara / pants - H&M / slip ons - imoda.sk / bag - Michael Kors / lipstick - Maybelline

Dúfam, že vám niečo tento článok dal a najbližšie, keď si budete robiť plány na víkend, spomeniete si na mňa a pôjdete si urobiť či už výlet do prírody s kamarátmi, alebo navštívite miesto, na ktorom ste ešte neboli.
Je smutné, že ľudia majú čoraz menej času. Sme zaplnení prácou, školou, koníčkami a tak sa zabúdame uvoľňovať. Po tomto týždni sa mi relax naozaj zíde, pretože ešte je len stred týždňa a ja už som absolútne vyčerpaná. Tak hádam to cez víkend bude stáť za to!
Pôjdete niekam cez víkend?

I trully believe that this post had given you and inspiration to make some plans for the weekend. Maybe you'll think of me while making them. You could either go to the nature with friends or visit a random place.
It's sad that people are having less and less time. We have to work, study, want to have some time for our hobbies and we forget to have some "me" time. After this week I'll need some relaxation because currently I feel like the most tired person. I hope my weekend will make me stronger!
Do you have any plans for the weekend?


Bari

Komentáre

  1. úžasný outfit ako aj článok celkovo! ja chodím do prírody rada, no dnes som sa zobudila na obrovské bolesti hlavy a momentálne ležím v posteli s horúčkou, takže nadchádzajúci víkend asi strávim doma iba s liekmi a litrami bylinkových čajov :/ avšak dúfam, že hneď ako sa dám dokopy, si niekde spolu s priateľmi vyrazím :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja milujem turistiku, hlavne počas jari a leta. Do Tatier chodím výlučne v lete a počas jari sa rada túlam po okolí môjho malého rodného mesta. Samé krásy sú tu, ja tiež v poslednej dobe si začínam uvedomovať aké to naše Slovensko je nádherné! Ja sa cez víkend budem nachádzať v Bratislave, už pomaly vysokoškolské povinnosti;D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja idem cez víkend oslavovať moje prichádzajúce narodeniny. Ale čo sa témy tvojho článku týka, prírody, tak ju tiež mám veľmi rada. Nechodím často do prírody, ale keď už ideme, tak si to veľmi užívam. Zvykli sme každý rok chodievať na chatu do Turčianskych Teplíc, ktorá bola doslovne blízko lesa a vždy sme tam chodievali - iba-tak sa poprechádzať.
    Inak tvoj svetrík je krásny.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělé zamyšlení! :) Příroda je úžasná, kouzelná, inspirativní.. no doufám, že v ní začni opět trávit víc času :)

    Zve Tě na mojí giveaway!
    Giveaway

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Great comfy style! Love your striped sweater! =)

    - Cielo
    Mermaid in Heels

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára