LECTURING MYSELF


Sú dni, keď ma vášeň pre vzdelanie, prácu, hobby, naozaj naplňuje. Sú však aj dni, kedy nespoznávam svoj mozog akoby som sa ocitla v cudzej mysli.
V takéto dni je pre mňa osobne najlepšie, keď si len ľahnem k seriálom a spím. Často hovorím o tom, že pozerávam seriály, nemyslite si však, že každý deň, keď prídem zo školy je to tak. Občas ani sama neviem, kde mi hlava stojí, a možno mám vtedy aj jeden zo zlých dní, kedy nespoznávam svoju myseľ.
Hoci by som najradšej urobila to, čo je pre mňa najlepšie, nemôžem. Nerada som lenivá. Mám potom pocity, že nestíham, cítim sa naozaj zle ohľadom seba a vyčítam si všetko to, čo som ten deň zanedbala. Preto je pre mňa  neprípustné aj počas choroby len ležať a nič nerobiť. Vždy sa snažím nájsť si produktívnu aktivitu, pri ktorej sa budem cítiť aspoň užitočná.
Pred tým, než som mala blog, to bolo kreslenie, ktoré som tak veľmi milovala. Chodila som ako malá pár rokov na výtvarný krúžok, no s presťahovaním do Nitry sa veľa zmenilo a svoju vášeň pre kreslenie som zanedbala. Mojím snom bolo dokonca živiť sa tým v odvetví odevného dizajnu.
Lenže čo čert nechcel, prišla puberta. Jasné, že všetky koníčky šli bokom a všetok voľný čas som trávila mimo domov. Teraz, keď už si uvedomujem svoju budúcnosť, som trocha smutná, že som kreslenie nechala tak. Kto vie, či by som si vôbec vybrala gymnázium, ak by som pokračovala. Kto vie, či by som mala vôbec blog. Ale to je to, čo sa asi už nikdy nedozviem...

There are days when I'm passionate about working, my hobbies. But also, some days I don't even recognize my mind like I'm a lost wanderer in someone's body.
In those days the best thing to do is to lay down and watch some tv series. I talk a lot about watching tv series but actually I don't watch them daily. Often I don't even have the time to think about it because it's like I'm not in my skin.
Even though I'd like to do it now, I can't. I hate being lazy. I have those weird feeling then that I'm bad and I lecture myself how I could spend the day. That's why I can't just lay even when I'm ill. I have to find myseld a productive activity during which I'll feel great.
Before I had blog I used to draw a lot. I loved it. And I still love it. I use to take art classes when I was younger but then I moved to Nitra with my family and everything changed including my passions. I stopped painting. My dream before was to work in art industry maybe designing clothes.
But when puberty came, my hobbies changed even more. I spent all of my free time with my friends, they became my priorities. Now, when I realize my mistaked, I'm sad that I just stopped painting. Who knows if I would be studying mathematics.Who knows if I would be blogging now. But I guess we'll never find out now...









coat - Mango / boyfriends - Mango / turtle neck - F&F / bag - Michael Kors / necklace - Forever 21 / lip liner - Dermacol

Premýšľanie nad tým, čo mohlo byť ma dnes nikam nedostane. Je škoda, že som kresliť prestala, no raz za čas si ešte rada niečo načmáram. Je niečo, čo ste v minulosti robili a dnes to už nerobíte? Ľutujete, že ste s tým prestali?

Thinking about the way it could be will take me nowhere. It's a pitty that I stopped doing it but I draw once in a while. Is there something you did when you were younger but you stopped? Do you regret stopping it?

Bari

Photos by: Cetys

Komentáre

  1. Skvelý článok aj fotky. Ja som niekedy v minulosti takisto kreslila, ale nejako som z toho "vyrástla" a teraz už kreslím len raz za čas :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  2. girl, i love everything, the coat and jeans are so lovely
    http://www.melodyjacob.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opět krásný článek, opět ti to moc sluší! :) Taky si občas říkám takové to, co by kdyby...a jinak to mám taky tak, že když jsem nemocná, tak mám nejvíc "energie" na to, být produktivní! :D
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I love ur denim! It so cool!!!
    http://www.thestyletune.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc se mi outfit líbí - lehké retro, ale nic přehnaného
    K.
    http://inkpotstories.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie džíny sú super. Inak musím povedať, že si veľmi zaujímavé dievča :) ❤.

    vladiesblog.blogspot.sk
    Vladies

    OdpovedaťOdstrániť
  7. love this look on you! It's modern and fresh for spring!

    http://www.districthilo.com

    Love, Mary

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára