MY EXPERIENCE WITH NIKON J5


Začalo to asi pred troma týždňami, keď sa mi do rúk dostal malý čierny, ale šikovný kamarát od Nikonu. Keď ma kontaktovali so spoluprácou, bola som veľmi nadšená, pretože Nikon už som doma používala. Som majiteľkou zrkadlovky Nikon D7000 s dvoma objektívmi, ktorými fotím prakticky takmer všetko, čo na mojom blogu vidíte.
Často ste mi kládli otázky kde fotím, čím fotím, kde upravujem fotky, aký program používam. Dnes som sa rozhodla vám predstaviť Nikon J5, s ktorým som fotila posledné príspevky. Ak by vás zaujímalo, ktoré sú to úplne konkrétne, úplne dole vždy píšem foťák a názov objektívu, aby som nemusela na tieto otázky stále dookola odpovedať.
Dostala som na výber z viacerých možností a vybrala som si klasiku, čierny J5. Zo začiatku som si bola veľmi neistá týmto výberom, takýto fotoaparát som totižto ešte nedržala a ani som ním nefotila. Fotky jeho výzoru nemám, no na internete ich nájdete kopu, aj na oficiálnej stránke Nikonu.
Poďme ale na to, na čo všetci čakáte. Čo vlastne dokáže?

It started 3 weeks ago when I first took photos with black little friend by Nikon. I had been contact by their team to collaborate and I was literally dead when I saw the e-mail because I already had Nikon D7000 and knew about their company. All you see on my blog is practically taken by Nikon.
You asked me about my photos, how do I take them, where I take them, what camera I use, what filters I use. Today is the day I will be introducing to you Nikon J5 with which I was taking photos for the last few weeks. If you would like to know exactly which photos were taken with it just scroll down in the end of the post and I always type there what camera I used because I'm tired of answering those questions.
I could pick one camera and with a help of my boyfriend I picked black J5. At first I was not sure about it because it seemed too small in my hands and I have never taken photos with camera like that. I don't have photos of Nikon J5 but you can look on the internet for it.
Let's talk about it. I know you are curious. What specialities it has?


Keď som ho brala v taške domov, nevedela som o ňom takmer nič, Priznávam, že ak by som tam so sebou nemala Daniela, asi by som bola stratená a zobrala si úplnú blbosť. Hneď mi poradil tento fotoaparát najmä objektívu, ktorý bol k nemu. Ten mal úžasnú clonu a vedeli sme, že na moje outfitové fotky bude ako stvorený. Je to objektív 32mm f/1.2.
Väčšinou sme fotili s clonou 1.4 a nejaký veľký rozdiel v tom nebol. V porovnaní s mojou 50tkou s clonou 1.8 bolo vidieť, že rozostruje to pozadie viac, no dalo by sa povedať, že hoci J5 neradíme medzi zrkadlovky, dokázal by sa im vyrovnať.

When I was taking it home I didn't know anything about it. I have to admit that if my boyfriend Daniel didn't tell me that I should that this one I would be lost. He told me to take it mostly because the lens it had. The lens have amazing apperture and we knew that it would fit perfectly in my outfit posts. The name of it is 32mm f/1.2.
We often shoot with apperture 1.4 and there wasn't actually big difference. In comparison with my 50mm f/1.8 we could see that the background was more blurry and I guess I can proudly say that even though J5 isn't a DSLR it sure could be!



Nie som profesionálka a určite ešte ani teraz neviem o všetkých funkciách, ktoré foťáky dokážu. Naučila som sa iba základy, väčšinou som bola buď samouk videami na youtube alebo mi pomáhal frajer a kamaráti, ktorí fotia.
Snáď tou najlepšou vymoženosťou tohto foťáku je 4K video. Vyskúšala som si na vlastnej koži aj niečo natočiť a musím uznať, že tá kvalita je obdivuhodná. Škoda, že keď som chcela natáčať video ním, bol práve vybitý.
Ešte väčšou peckou je preklápací polohovateľný displej, ktorý som tiež nevyužila, pretože ma stále mal kto fotiť, bola to skôr taká zábavka. Ak by som to spomínané video natočila ním, otočený displej by som určite však využila.

I am not a professional and I 100% don't know every feature it has but I learnt the basics myself on youtube or my boyfriend and friends told me.
The best feature of J5 is the 4K video. I tried it myself and I was really impressed by the quality. Too bad that battery was low when I wanted to shoot a video with it.
Even better feature is the display you can put in any possible position. I didn't need this feature because I always had someone who was taking photos of me but if I would be shooting a video this feauture would be just amazing.



Musím spomenúť aj zabudovanú WiFi pre ľudí, ktorý by okamžite potrebovali mať fotky v telefóne. Keďže som si na to nepotrpela, so smútkom zas hovorím, že ani túto funkciu som nevyužila. Vždy som počkala a upravila si fotky až v Lightroome.

I have to also mention the WiFi it has for those of you who would welcome this feature on your cameras. Because I didn't need my photos on my phone just when I finished taking them I didn't use this feature. I always transfered them directly into Lightroom


Aby som to celé zhrnula, odporúčala by som vám tento fotoaparát najmä, ak hľadáte niečo ľahké. Ak si nepotrpíte na zrkadlovke, ak sú pre vás WiFi a 4K video kľúčovými pojmami. Ja by som si pokojne zvykla na to, mať tohto krásavca doma každý deň, no cítim, že o chvíľu je čas rozlúčky. Určite vám s ním ale ešte nafotím pár fotiek outfitu, aby sme sa ešte raz pokochali tým, čo dokáže.

If I had to sum up this review I would recommend J5 to those who look for something small. If you don't exactly need DSLR and you would welcome WiFi and 4K video. I could easily switch to Nikon J5 and have it home but I feel like we need to say goodbye. I will reach to you with outfit posts one last time taken with this beauty.



plavky(swimsuit) - Victoria's Secret; sveter(sweather) - Zara; športové oblečenie (sporty clothes) - Nike; šaty(dress) - Bershka

Nafotila som ním dávnejšie aj menší haul z Voderadov a Bratislavy, no ten som vám chcela predviesť len tak v skratke.
Veľmi som si užila Nikon J5. Mala som tento fotoaparát vypožičaný, nedostala som ho ako darček, nikto mi nezaplatil za to, aby som dávala pozitívnu recenziu. Dokonca som o ňom ani nemusela písať. Viem len, že by vás určite zaujímalo niečo takéto, keďže veľa z vás sa mi často ohlasuje s prosbou a radou. Ja sa budem snažiť vylepšovať vo svojich zručnostiach za (aj pred) objektívom a možno sa takéto články stanú pravidlom.
Ak vás zaujal, môžte mi napísať komentár s nejakou otázkou, čo by vás zaujímalo, možno ak by ste chceli ešte podobný článok s mojou zrkadlovkou. napíšte mi!
Stále za mňa môžete hlasovať v Blogerovi roka TU.

I took photos of things I bought in Voderady and Bratislava few weeks ago but I didn't wanted to make it a haul post.
I enjoyed very much using Nikon J5. I only had this camera borrowed, I didn't get it as a gift and I was not paid to give it a positive review. I actually was not supposed to do one. I just wanted to let you know ybout it because I know you, my readers, might be interested in it. I will try to get better with taking photos and maybe these types of posts will be regular.
If you were interested in J5 you can type below your question, what would you like to know or maybe tell me whether you would like to read something similliar with my DSLR.
You can still vote for my in Blogger of the year.



Bari

Komentáre

  1. Ja mám od leta nikon J4 a taktiež som veľmi spokojná :) najradšej mám na ňom asi to, že je veľmi skladný a nemám problém zobrať si ho so sebou, nech idem kamkoľvek a kedykoľvek :) Krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. What a fun blog post! Amazing photos, they really look so professional. Love it!

    http://fashionradi.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten foťák vyzerá super :)
    www.beautyporadca.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára