THE MOST FAVORITE TIME OF THE YEAR?


Ráno ma zobudí slnko predierajúce sa pomedzi žalúzie. Nasleduje ranná káva alebo pohár vody (častejšie volím túto možnosť) a s radosťou otvorím dvere, kde prúdi vôňa trávy a kvetov.
Jar, obdobie prebúdzania sa.
Znie to ako klišé budované na ďalšom klišé, ale neviem ako napísať tento článok bez toho, aby sa vám zdal byť príliš nad rámec emócií. Pre mňa je nesmiernym utrpením, keď v takéto dni nemôžem robiť to, čo ma baví najviac. Ísť s frajerom na prechádzku, s kamarátkami na zmrzlinu, slniť sa na záhrade alebo sa jednoducho korčuľovať a či si robiť výlety.
Momentálne mám veľmi chaotické obdobie v škole. Tento týždeň som nenaspala ani jednu noc viac ako 5-6 hodín. Vraj som vo vývine a mala by som teda spať viac, no po 6 únavných hodinách v škole ma čaká študovanie nasledujúcich 5 hodín. Totálne vyčerpaná som včera pre vás chcela napísať tento príspevok a prispievať s pravidelnosťou ako pred dvoma týždňami, ale doľahlo to na mňa. Pokoj. Konečne pokoj.
Tieto písomky, skúšania, mi bránia v robení toho, čo ma naozaj baví. Snažím sa zatínať zuby a nemyslieť na to. Nejde len o flákanie sa, ale aj o udržiavanie blogu. Napísať príspevok totižto netrvá pár minút, niekedy je to aj hodina, možno viac práce. A to ešte nehovorím o fotení a samotnej úprave.
Keď som vymýšľala názov tohto príspevku, otáznik na konci nebol. Potom som sa však zamyslela nad týmto obdobím poriadne. Ako môže byť takéto obdobie mojím vysneným, keď poriadne ani nemôžem vytrčiť päty z domu a od učebníc?
Je to práve zdravé myslenie. Žiadna zdravá strava, cvičenie. Pokiaľ nebudem myslieť zdravo, nebudem sa tak ani nikdy cítiť...

Je ťažké snažiť sa zostať naladený na vlne čisto kladných myšlienok. Tu mi nevyjde jedna vec, tu zas druhá. Tu musím zrušiť niečo, keďže mi plány naruší škola (alebo nečakané prehánky, že?). Obdobie, ktoré milujem najviac aj teda najviac neznášam.
Stále je to pre mňa akási výzva. Každý deň si opakujem, že ak prežijem nasledujúcich 8 týždňov, v podstate mám potom už pokoj. Čakajú ma potom 2 mesiace voľna, ktoré plánujem stráviť oddychom, ale aj prácou a povinnosťami. Jedinou nevýhodou sú tie horúčavy, ktoré každým rokom zasahujú do väčších extrémov.
Aby som to celé zhrnula: nebudem nenávidieť jar iba preto, že moje obdobie je zlé. Jar za to nemôže a viniť za to krásne rozkvitnuté kvety a 20 stupňov by bolo nefér. Je mi ľúto, že práve teraz mám plné ruky práce, ale tie oslavy, ktoré potom zorganizujem na počesť oslobodenia od povinností budú veľkolepé. Začnem asi tým, že sa poriadne vyspím! :)


The sun wakes me everyday trying to get through the windows. Then I go downstairs, drink my morning coffee or glass of water (I prefer this one) and open the door where the smell of flowers and grass welcomes me.
Spring, the season of waking up.
Sound like cliche built up on another cliche but I don't know how to write this post without making my emotions explode.It's horrifying not being able to go out and do what I want to do in this time of year. I want to go to a walk with Daniel, eat ice cream with friends, sunbathe in the garden and go skating or plan some trips.
This is the most chaotic time of the year in school. I didn't sleep the previous week more than 5-6 hours per night. I know I should sleep more but after 6 hour in school I have to get home and study another 5 hours. Totally exhausted I wasn't able to publish this post yesterday. I want to post on my blog as often as I was posting 2 weeks ago but yesterday I just fell asleep like a baby. I rested. I finally got some rest.
These exams are preventing me from doing what I like. I try not to think about it. It's not just about going out with friends but also about keeping up my blog. Writing a post takes more than just few minutes, sometimes it's more than an hour. And I didn't count in the outfit photoshooting or photo corrections.
When I was making up the name of this post, the question mark wasn't there. Then I realized that this is not just the most amazing time of the year, it's also the most tiring one. How can I love this time when it kills me by studying too hard?
Healthy thinking. No healthy food or exercices. If I don't think positively, I'll never feel that way...

It's hard to stay a positive thinking human being. When something goes wrong and other thing or meeting cancells because you're too busy (or the weather decides to collaps). The time I love the most. The time I hate the most.
It's still a challenge for me. I repeat every day that just another 8 weeks of surviving school and then I'm over again. 2 months of freedom which I'm planning to spend by relaxing but also working on some projects. The only thing I hate baout summer ist the hot weather that increases every year.
To sum up: I can't hate spring for me not having time. Spring can't take the blame that the weather outside is amazing and that the flowers are colorful. It wouldn't be fair. I'm overwhelmed because I have work but I'm planning some celebration parties when I'm done. Starting with my most favorite activity - sleeping! :)









coat - Mango / skirt - Pull&Bear / top - Bershka / bag - Michael Kors / slip ons - imoda.sk / necklace - Forever 21 / lip liner - Dermacol

A ako toto obdobie vnímate vy? Dá sa s nim popasovať podľa vás? Zažívate podobné niečo ako ja?

And how do you feel about spring? Can you deal with it? Can you relate to my problems?

Bari

Photos by: Cetys (Canon 50mm f/1.8)

Komentáre

  1. NICE BACKGROUND, LOVELY OUTFIT
    http://www.melodyjacob.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jar mám rada, ale tak isto na ňu nemám vôbec čas. Samá škola, učenie sa. Krásny outfit , ako stále :).
    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekne si to napísala, presne si vyjadrila to, čo teraz prežívam aj ja! A outfit aj pozadie fotiek sú úžasné!

    http://vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelý outfit a takisto aj článok. Ja mám v škole celkom pokoj, takže som rada, no viem, že to príde. Síce trochu skôr, pretože moja škola končí vždy v polovici júna, no aj tak to bude dosť ťažké. Toto obdobie mám rada, no nemôžem povedať, že by som toho mala málo.. Je toho dosť vždy :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc ti to sluší a fotky jsou krásné! A naprosto tě chápu, taky jsem poslední dobou taková smutná z toho, kolik toho mám a díky tomu mi nezbývá čas na to, co mě baví. Ale chce to nějak se tímhle obdobím prokousat, a pak, přesně jak říkáš, už jen oslavovat...a spát!
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi ti to pristane, niektore obdobia su dost narocne, ale ta ulava po nich stoji za to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Such a great look hun! Have a great day :)
    Stella
    www.stellaasteria.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neskutočné fotky máš! Neopísateľná energia z nich vyžaruje! :)
    Vždy sa rada vraciam na tvoj blog, je vážne unikátny! ♥

    |SYDNEYSLEEK|

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Love your whole look. Specially the coat and the top :))

    My blog:
    http://simplicittty.blogspot.hr/

    Instagram:
    https://www.instagram.com/nikolinahajdinic/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Prekrásne fotky! :) Ten kvetinový strom v pozadí je skvelý a vyzerá super na fotkách :) Outfit je tiež fajn :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Great look. I hope all your exams goes well and you will be able to dedicate more time to blogging.

    www.mydailywear.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. krásne :) super kabát!

    http://victoriamerlot.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára