OVSENÉ BANÁNOVÉ FIT MUFFINY S ČUČORIEDKAMI / OAT FIT BLUEBERRY&BANANAS MUFFINS


Bari a fit jedlo? Je to sen? Sranduje?
Aby som ujasnila jednu vec: nie som fit človek, nestravujem sa takmer vôbec zdravo, donedávna som nemala žiadne obmedzenia. Lenže od kedy sa u mňa prejavila nepekná alergia, musela som svoj nový životný štýl prispôsobiť liekom, keďže fliačiky, ktoré sa mi po vode vyhadzujú sú nepríjemnejšie ako vynechanie orieškov, pálivého, kyslého a mnoho iného.
Nechytil ma druhý dych ani ma nechytila mánia zdravého stravovania, ide iba o to, že som sa začala doma nudiť a keď už teda mám takéto príjemné košíčky, bol by hriech neurobiť do nich chutné muffiny. Snažím sa malými krokmi, keďže by som mala obmedzovať čokoládu a sladké, prispôsobiť sa tejto ,,diéte" a tieto muffiny sú skvelou náhradou, či už chudnete, alebo len máte chuť na niečo iné.
Tak poďme na to!

Bari and fit food? Is it a dream? Is she joking?
To make it clear: I'm definitely not a fit person, I'm not eating clean and I've never had any limits in my life. But since an horrible allergy has attacked me, I had to adapt my lifestyle to new medication I started taking because being allergic to water is even worse than not eating nuts, spicy food, sour food, and other amazing stuff.
I'm not making a huge change in my life and I'm not starting to eat exactly healthy but because I was bored at home and I recieved these cute cupcake forms, it wouldn't be fair to not do those tasty little muffins. I'm trying to limit the amount of chocolate and sweets that I'm eating because I was told not to eat tons of them. Adapting to this "diet" was quite easy with these muffins. They are great whether you're losing weight or just want to eat something different but sweet.
Let's get to it!



Na porciu 14 muffinov budete potrebovať:
- 2,5 hrnčeka ovsených vločiek
- 2 vajíčka
- kypriaci prášok
- 1/4 hrnčeka mlieka (výber mlieka je na vás, ja som použila polotučné, ale nízkotučné je skvelou voľbou tiež)
- 2 roztlačené banány (najlepšie zrelé)
- 4 PL medu
- biely/grécky jogurt
- čučoriedky, orechy alebo iné ovocie podľa vášho výberu, alebo horkú čokoládu

To make 14 little muffins you'll need:
- 2,5 cup of oats

- 2 eggs
- baking powder
- 1/4 cup of milk (you can choose any kind of milk you want)
- 2 bananas
- 4 tablespoons of honey

- white/greek yogurt
- blueberries, nuts or any other fruit you like, or dark chocolate


Na zdobenie som použila zlaté & strieborné guličky od Dr. Oetkera.

I used silver & gold little bals by Dr. Oetker.






Postup:
1. Do misky som hodila vločky, banány, jogurt, kypriaci prášok, mlieko, vajíčka a med a zamiešala som. Aby bolo cesto hladké, použila som ponorný mixér. Ovsené vločky som pridávala postupne, aby sa aj tie čo najviac rozdrobili.
2. Medzi tým som si nahriala trúbu na 200 stupňov.
3. Rozkrojila som si čučoriedky na polovičky a vhodila do cesta, Následne som to poriadne premiešala.
4. Rozložila som si formičky na plech a pomocou lyžičky som cesto preliala do nich. Naplnila som ich takmer po vrch, k samotnému vrchu chýbal asi 1 cm.
5. Ozdobila som ozdobami, na niektoré som nastrúhala jemne čokoládu. Ozdobenie je už na vás. :)
6. Plech som dala do trúby a piekla asi 20-25 min.

Instructions:
1. I put in large bowl oats, bananas, yogurt, baking powder, milk, eggs and I mixed it. To make the texture smooth I helped myself with hand blender. I was adding oats in small amounts to make them smooth too.
2. I preheated my oven to 200°C.
3. I sliced blueberry to halfs and I added them into the texture. Then I mixed it up again.
4. I put forms on a metal sheet and with a tablespoon I added the texture in the forms. I filled it almost completely, there was about 1 cenitmeter missing.
5. I decorated the muffins and on a few of them I added a bit of chocolate. You can decorate them however you want. :)
6. I baked them about 20-25 minutes.



S výsledkom som bola nadmieru spokojná  a myslím, že aj moji ochutnávači tiež. Celý postup aj s upečením mi trval asi 40 minút. Výsledok za to 100% stál.
Máte radi muffiny? Ak áno, aké máte najradšej? A páčil sa vám takýto recept odo mňa? Je to niečo nové, ale chcela som na blogu skúsiť aj niečo takéto. Veľmi ma to bavilo!

I was happy with how it went and I think  they tasted amazing. The whole procedure with baking lasted about 40 minutes. The result was 100% worth it.
Do you like muffins? If yes, what are your favorites? And did you like this recipe by me? It's something new but I wanted to try it once. It was great to make this post!

Bari


Komentáre

  1. Vyzerajú úchvatne. Určite ich vyskúšam. Veľmi sa mi páčia aj tie milunké košíčky.

    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, vyzerajú chutne:) Muffiny zbožňujem, takže určite vyskúšam aj tieto!:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. idem si ich práve upiecť :) teším sa :3

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára