SURVIVING HIGH SCHOOL: STUDY TIPS

 

Ahojte!
Uf, takto som vás nezdravila už pridlho, že? Poďme k veci.
Asi ste si všimli, že moja aktivita za posledné dni bola nulová. Pridávam článka každý druhý alebo tretí deň, no teraz je to už päť dní od môjho posledného článku, a vy sa možno pýtate prečo je to tak. Ľahká otázka si žiada ľahkú odpoveď. Je to práve škola, ktorá pohltila môj voľný čas, ktorý som rada vypĺňala blogovaním.
Síce si hovoríte, že 5 dní bez blogovania je nič, no verte mi, že blog ako ten môj si žiada každodennú údržbu a preto, keď vymeškám niečo, nakopí sa mi toho strašne veľa keď sa vrátim späť.
Keďže od včera vonku škaredo prší, dnes dokonca prišla aj búrka, outfit som ešte nestihla pre vás odfotiť. Čo som ale stihla bol možno trocha motivačný článok a tiež pár tipov, trikov, ktoré využívam ja, keď sa snažím učiť.
Neberte tento článok ako učebnicový postup, proste je to niečo, čo robím ja, podľa čoho sa riadim a ako mi to ide najrýchlejšie. Dúfam, že týmto článkom niekomu pomôžem.

Hello!
Oh, I haven't say hello to you for a long time, didn't I? Let's get to it.
So you might have notices that my activity had been lower than it used to be. I use to write new posts every two or three days, and since Friday I didn't write anything. You may be curious why. An easy question and an easier answer. It's the school that got all my attention and free time so I had zero time for blogging.
Even though you might say 5 days without blogging isn't anything, I have to tell you the opposite. My blog needs to be taken care of every day so when I miss something, then I have too much to work on when I get back.
Since yesterday it's raining and I wasn't able to take photos of new outfits for you. I took some photos today and made a motivational post for you about tips and trick I use when I have to study a lot.
Don't follow this post step by step, this is just what helps me and maybe it will help you too. 




Pre mňa je najdôležitejšie mať poriadne poznámky, keď sa musím naozaj veľa učiť. Povedzme si pravdu, hádam nikto sa neučí priebežne, ani ja. Preto, keď sa dozviem, že zajtra píšem písomku, mám presne jeden deň na to, aby som sa naučila desiatky strán.
Takto to bolo aj s ročníkovým testom, ktorý som mala dnes. Sľubovala som si minulý týždeň, že začnem už v piatok. Aj tak som sa k tomu dostala až v nedeľu...
Už v škole sa snažím zaznamenávať si poznámky farebne, písať prehľadne a celkovo si udržiavať zošit. Znie to ako puntičkárstvo, ale neviem sa učiť, keď mám všade škrtance, všetko je fádne a neprehľadné.
Stane sa mi, že v škole si niečo nezapíšem alebo proste niečo nemám, tak sa snažím si to dopísať k poznámkam alebo na papier.
Pomáhajú mi zvýrazňovače, bez nich si naozaj neviem predstaviť ani žiť!

For me the most important thing is to have complete notes when I have to study a lot. Let's keep it clear, nobody studies regularly. So when I find out that tomorrow I'm having an exam and I have to learn thousands of new things, I only study that one day.
This was the way it went with my semester test today. I promised myself that I'll start the week before but the truth is I started on Sunday...
I try to make notes colorful, clear and I try to keep my exercise books as pretty as they could be. It sounds silly but I can't study when my notes are strikedthrough, with no colors.
Sometimes I miss a note or something and then I try to write it into a paper or next to my notes if there is a place.
I use markers a lot, I can't survive a year without them!



Ďalšia vec, ktorú musím urobiť ešte pred tým, než si sadnem za učebnice je naplánovať si celý proces učenia.
Stane sa, že v ten deň toho mám viac, že chcem napísať ešte článok vám alebo pre nový magazín, pre ktorý som začala písať. Vtedy si čas snažím rozhodiť čo najrozumnejšie, niekedy začnem už hneď, keď prídem zo školy, inokedy až večer, záleží to od množstva.
Diár je niečo, bez čoho nemôžem ani na krok, keďže v ňom mám rozpísané aj naplánované príspevky, fotenia, učenie, akcie a podobne.
Ak ste zlý/zlá v plánovaní času, určite si aspoň malú verziu zaobstarajte. :)

Another thing I have to do before I open my books and study is planning all the activities for the day.
It happens sometimes that I have to do several activities that day. For example I have to write new posts etc. In these cases I try to manage time the best way possible, sometimes I start studying when I get home, sometimes I study in the evening.
Diary is my helper, I can't survive without it because I have everything planned in it. All my posts, outfits, studying, actions, events and other.
If you are a bad planner, try to buy one and start planning. :)



Ak mám pri sebe mobil, neviem sa sústrediť. Zvykla som si ho odkladať do inej izby, prípadne si nechať všetko v izbe a učiť sa v sestrinej, keďže v tej mojej ma to lákalo sa doň stále dívať. Poznáte to - kamoška vám napíše na facebooku a hneď sa strhne konverzácia zaujímavejšia ako to, čo máte napísané v zošite.
Teraz to už tak často nerobím, skôr si dávam režim lietadlo, kedy telefón nie je pripojený k sieti ani k wifi a tak mi neprichádzajú žiadne správy.
Občas mám to nutkanie pozrieť si instagram alebo správy od frajera, na to mi slúži pauza, ktorú si veľmi rada doprajem.
Niektorí ľudia sú zvyknutí používať telefón pri učení, alebo dokonca mať zapnutú hudbu. Mne to nevadí, ale moja výkonnosť je znížená a o dosť.
Najviac mi vyhovuje, keď som sama doma, sama v izbe alebo v nejakom priestore, kde je ticho a môžem sa plne sústrediť na učivo.

If my phone is with me, I can't concentrate. I used to keep my phone when I was studying in another room, or I kept my laptop and phone in my room and studied in my sister's room. You know it - your friend texts you and you just start texting about a more interesting subject than the one in front of you.
I don't put my phone in another room any more but I swith it into flight mode so the network and wifi isn't connected.
Often I just want to go through new instagram posts and see new texts from my boyfriend, but that's what pauses are for.
Some people like using phone when they are studying or they listen to music. I just can't concentrate enough, my productivity is lower.
The most efective way for me is when I'm home alone or alone in a room where it's quiet and I can concentrate fully.


A po učení prichádza sladká odmena a hlavne vytúžený spánok!
Extra tipy, ktoré vám pozdvihnú náladu pri učení:
- jedlo, čokoláda, jahody, sladké...hocičo
- veľa veľa tekutín
- dávajte si malé ciele, snažte sa ich plniť a tešte sa z pokroku
- všetko si značte, použite obľúbené farby zvýrazňovačov
- nemajte depresiu a určite si nehovorte, že to nestíhate, lebo to fakt nestihnete!
- sociálne siete bokom, budúcnosť a škola sú priorita
Aké učiace metódy zaberajú na vás? Dávate si malé ciele alebo naopak, skôr ste jednými z tých, ktorí stresujú?

And after a long study day comes sweet reward and sleep!Here are some extra tips that can make your studying go easier:
- food, chocolate, strawberries, sweets... anything
- water
- give yourself small goals and be happy when you reach them
- mark everything and use your favorite colors
- don't be depressed and don't tell yourself that you can't make it, because then you won't!
- social media comes second, your future is your priority
What studying tips do you use? Do you give yourselves small goals or are you one of those who are all stressed out?

Bari

Photos by Nikon D7000 50mm f/1.8


Komentáre

  1. cítim sa trochu blbo keď si namiesto učenia čítam články na blogoch, takže mi zdvihlo náladu, že tento je aspoň orientovaný na učenie :D všetko su to super tipy, hlavne to s odložením telefónu a jedlom na zdvihnutie nálady pri učení musím začať používať v praxi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný článok. :) V mnohom som sa našla. :)
    Victoria's secrets

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný a poučný článek :) jenom k tvému úvodu - hlavně se neciť provinile, že nestíháš vydávat články! :) Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny a zaujímavý článok plný skvelých a užitočných tipov. Ja sa tiež posledné dni nestíham venovať svojim záľubám, lebo škola je prvoradejšia. Iff.. už nech sú prazdniny.
    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára