CLASSICAL


Klasika. To je u mňa kožená bunda, čierne skinny nohavice s vysokým pásom a, samozrejme, tenisky, moje obľúbené a obnosené Vansky. Často nadávam, keď mám túto kombináciu na sebe a stretnem ďalších mnoho dievčat v podobnom, alebo úplne rovnakom outfite. Zdá sa mi, že je nás premnožene, cítim sa potom neoriginálne, ale pravdupovediac, toto sú kúsky, ktoré by mala vlastniť doma každá žena/dievča v podobnom vekovom rozhraní.
Keď som dlho túžila po koženej "biker" bunde, ešte neboli poriadne v obchode ani dostupné. Bolo to pred pár rokmi, kedy som takúto vysnenú naozaj hľadala dlho, možno aj rok. A keď sa s nimi v obchodoch roztrhlo vrece, bola som prvá, ktorá si ich kupovala. Keďže som bola mladšia, nemala som ani kartu, objednávať som teda cez internet zo zahraničia nechcela, mala som aj strach, že mi bunda nebude sedieť. Moja prvá kožená bunda už je takmer zlikvidovaná, pretože som ju nosievala každý deň. Bola to láska na prvý pohľad. Bola presne tým kúskom, o ktorom som snívala, a po ktorom som nesmierne túžila. Môj druhý objav som našla asi pred 2-3 rokmi v obchode Pull&Bear, ktorý mám na sebe aj na týchto fotkách. Čo sa mi páčilo na tomto kožáku bola hrubosť a aplikácie okolo krku, ktoré tiež už ležia v koši. Hrubý kožák sa mi v tomto letnom období nevypláca, lebo sa potím ako po maratóne, ale v zamračené a upršané dni mi je v ňom nadmieru príjemne.
Aby som nebásnila celý príspevok o koženej bunde, musím pokračovať ďalej a to čiernymi úzkymi riflami s vysokým pásom, tieto moje sú konkrétne z H&M. Často nehovorím o mojej postave, no má jednu chybičku krásy, ktorá občas prináša aj ovocie. Neviem nikdy nájsť gate a to z dvoch dôvodov: 1, mám dlhšie nohy a tak mi väčšina končí už na kotníkoch,
2, cítim sa akoby som mala zadok ako Kim K a driek ako Barbie,
a tak mi skoro nikdy nesedeli džíny s vysokým pásom. Buď som vyzerala ako odrastená z nich alebo  mi boli priveľké v páse, primalé pri zadku.

Classic. I think I concider classic to be my leather jacket, black skinny jeans with high waist and of course my favorite Vans sneakers. I complain a lot about this combination when I'm wearing it because I meet a lot of girls wearing the same or very similiar outfit. It seems like there are too many of us and that makes me feel basic. Truth be told these are the pieces that every girl and every woman near my age should own or should wear. 
I wanted to own a biker jacket for so long. I wanted it few years back when they weren't in stores yet. I was trying to find it everywhere. But I could't. One day suddenly every store started to sell them and I was the first one to buy them. The reason I didn't buy it sooner was also that I  was too young and too afraid to buy clothes online mostly because I had a feeling that I wouldn't fit me. My first leather jacket is now almost ruined because I use to wear it all the time. It was love at first sight. My first leather jacket was exactly the piece I was dreaming of and I was craving. My second love was found in Pull& Bear and it's the one I'm wearing in the photos.  Why I fell in love with them? Well it wasn't thin, it was actually pretty thick for a biker jacket. Having a thick biker jacket during summer isn't that amazing but it feels nice when the sun goes down.
So I can't really continue and make this post about one piece so I have to switch the subject into the black skinny jeans with high waist, mine are from H&M. I don't like to talk a lot about my body shape because it has a little imperfection like every body shape. I never can find the right jeans and that's because:
1, my legs are long and most of the jeans are too short
2, in some of the jeans it feels like I have ass like Kim K and waist like Barbie doll,
and so I'm never able to find jeans with high waist that would fit me. I either looked like they were too short for me or they looked big in my waist area.



Problém mojej postavy sa zmenil, keď som schudla. Moje chudnutie nebolo cielené, práve sa mi zdalo, že jem dokonca viacej ako pred tým. Čo mi je troch ľúto, je, že som prišla o môj zadok. Nemôžem povedať, že by pred tým vyzeral nejako extra dobre, no teraz sa mi zdá, že tam toho veľa nie je.
A aby som nezabudla, Vansky. Značku Vans som milovala od 10tich rokov. Prešla som si wanna be skejťáckou érou, kedy som si nakúpila 5 párov topánok tejto značky. Minulý rok som si kúpila tenisky, je to model Old Skool, ktorý je tiež aktuálne hitom v uliciach, najmä u chlapcov, čo som spozorovala. Som dievča do voza aj do koča, takže mám doma aj slušnú zbierku opätkov, no nezanedbávam ani na pohodlnejšie alternatívy. Prepadla som trendu týchto topánok presne tak, ako som prepadla trendu kožených búnd a vecí s vysokým pásom.

The problem of my body shape has changed when I lost some weight. My weight loss wasn't like I wanted to loose it seems like I eat now more. What made me sad was my ass loss. I can't say that my ass looked perfect before but it feels like I have no less in this area, you know what I mean.
And so I wouldn't forget. Vans. I have known Vans since I was 10. I got through "wanna be skater" times when I bought 5 pair of Vans sneakers. Last year I bought another pair and this one is the model Old Skool which is really popular right now especially boys love them. I think I'm a girl that has like millions of pairs of heels but also has a bunch of sneakers too. I went down with Old Skools and this trend got me hyped the same way than the trend of the leather jackets or high waisted jeans.




Trendy sú veľmi kritizované z jednoduchého dôvodu. Sú tak chytľavé, že sa do nich zamilujú všetci. A potom na seba ľudia nadávajú na sociálnych sieťach a rozdávajú si nálepky "ovečky" len za to, že sa im páči rovnaká vec. Nikdy som tento výraz nepoužila, hoci som sa tiež neraz posťažovala na trendy, ktoré si podmanili celý svet. Paradoxom je, že si väčšinou získali aj mňa.
Móda je tak rôznorodá, že aj jeden kúsok, ktorý vlastní pólka zemegule, dokáže každý jedinec odprezentovať inak. A presne o tom by to podľa mňa malo byť. Nemusím byť svojská tým, že sa oblečiem úplne inak a budem vyčíňať z davu. Stačí mi, ak budem svojská v tom, čo máš na sebe ty, čo má na sebe on alebo ona. Dúfam ste pochopili ako som to myslela.

Trends are very criticised because of one simple reason. They are so catchy that everyone falls in love with them. And then people on social media complain and call themselves "followers" just because they like the same piece. I never told anybody he's a follower but I complained about some trends too that got on the top. But I admit I was also a fan of that trend.
Fashion is so diverse that one piece that is owned by half of the world can be presented in many different ways. And that's what it should be about. I don't have to be different by the way I dress. I don't need to stand out much. I think it's fine being myself in the same outfit you wear or he wears or she. I hope you understood my point of view.



Viem, že tento príspevok nie je zaujímavý outfitom, no chcela som, aby ste videli ako takýto jednoduchý outfit vyzerá na mne. Na inej blogerke vyzerá zas tiež úplne inak, pretože je to úplne rozdielna osoba, s rozdielnou tvárou, s rozdielnou postavou, s rozdielnou povahou. Ľudia sú iní, nepotrebujeme na to výslovne oblečenie, aby sme si to dokazovali. Aj keď to tak vyzerá, že si zakladám na oblečení, móda nie je ani v top 10 mojich priorít. A nemala by byť ani u nikoho iného. Zdravie, láska, rodina, zabezpečenie. Načo mi bude krásna kabelka Dior, keď nebudem mať čo dať do úst? Načo budem nosiť crop topy v zime,keď si potom na jar poležím v nemocnici?

I know this post isn't as interesting because of the outfit but I wanted you to  see how this simple outfit looks on me. On a different blogger it looks again differently because she's a different person. Her face is different, her body shape is different, her character is different. People are different and we don't need  just fashion to prove it. Though it seems like I really rely onto clothes, fashion is not even in my top 10 priorities. And it shouldn't be in anyone's. Health, love, family, being secure. Why would you want a Dior bag when you can't buy anything to eat then? Why would you wear crop tops in winter, to spend the whole spring in hospital?





pants - H&M / tee - Bershka / shoes - Vans / jacket - Pull&Bear / sunglasses - Mango / bag - Michael Kors / lipstick - Mac

Zas som začala s témou, na ktorú by som dokázala debatovať aj celý deň. Vždy je k tejto téme čo povedať, mám pocit, že som vám nestihla povedať vôbec nič z toho, čo som chcela. Verím, že som podstatu vystihla, že sa tu nájdu takí, ktorí berú módu podobne ako ja. Netreba si z nej robiť veľkú hlavu. Mať na sebe džíny, tenisky, obyčajné tričko presne tak ako takmer celý svet neznamená, že nemáte vkus. Znamená to, že sa máte stále lepšie ako krajiny v Afrike. Nadávame, že nosíme všetci rovnaké tenisky, no pre nich je obuv iba snom.
Dúfam, že sa vám prostredie, v ktorom sme fotili páčilo. Bolo to na zámku v Hlbokej, neďaleko Českých Budejovíc. Ani som neplánovala urobiť príspevok, no nazberalo sa mi páč skvelých záberov, tak som si povedala, že niečo vyčarujem. Aký máte názor na módu a klasické kúsky vy? Ktoré kúsky považujete za klasiku?

I again started a theme that I could talk about for hours and maybe for days. It seems like I still didn't tell you everything I wanted to but I tried to make it short. I believe I told you the necessary stuff and I hope some of you have the same opinion like I do. Fashion is no big deal. Wearing jeans, sneakers, basic tee just like the rest of the world doesn't mean you don't have great taste. It means you have still more that poeple in Africa. We complain we wear the same sneakers but they don't even have shoes.
I hope you likes the photos, they were taken in a castle in Hlboká near České Budejovice. I didn't even plan on doing post from the photos but I found some nice shots so my plan has changed. What is your opinion on fashion and classical pieces? What pieces are in your opinion classical?

Bari

Komentáre

  1. U mňa je tak isto klasika kožená bunda roztrhané rifle a nejaké plátenky :))
    Btw krásny outfit ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U mňa je tak isto klasika kožená bunda roztrhané rifle a nejaké plátenky :))
    Btw krásny outfit ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Koženka je u mňa tiež takou klasikou v šatníku. S nohavicami mám podobný problém, keďže som tiež vysoká a všetky sú mi byť krátke alebo široké. Tiež sa vždy obzerám len po tých s vysokým pásom, keďže si rada zapravujem tričká a s nižším mi jednoducho vadia. Tiež mi to príde, že mi robia lepšiu postavu. Vansy nemám žiadne, skôr som na Conversy, prídu mi, že sa dajú skombinovať naozaj k čomukolvek. Mimochodom, na týchto fotkách ti tie vlásky veľmi pristanú:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi ti to na fotkách pristane <3 hrozne rada čítam tvoje príspevky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásné fotky a super outfit. Já jsem poměrně vysoká a taky mám dlouhé nohy a dělá mi strašně problém najít džíny, které nemám nad kotníky! :D Vždycky jich vyzkouším tak milion než nějaké najdu, které mi sedí.

    FOXIE SIMMA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvěle sladěný outfit, hrozně se mi tenhle styl líbí! a hrozně hezké fotky:)
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára