GENUINE LEATHER


Celkom zvláštne, že občas, keď si čítam svoje posledné príspevky, sa necítim, že som to napísala ja. Moje názory sa niekedy menia zo dňa na deň, niekedy sa dokáže zmeniť moja nálada, myšlienky, ktorým som verila celý život. Všetko sa to deje v jeden zlom, ktorý si však ani neuvedomujem. Zatiaľ čo by som v minulosti nesiahla po vysokých topánkach, keď idem s kamarátkami len tak do kina, tentokrát bolo opäť všetko inak. Tak, ako som si myslela, že sushi mi nebude chutiť, a predsa len som si ho zamilovala. Presne tak, ako som si myslela, že romantická knižka pre dievčatá ma nerozplače, ma donútila všetko to, čo som o láske doteraz vedela prehodnotiť.

Zmenu, ktorá nastáva každý deň, každý týždeň, nevidím len na sebe, ale aj na svojich najbližších. Som obklopená najmä tvrdohlavými ľuďmi, ktorých náhle zmeny nálady a postojov ma udivujú väčšmi. Zmena nemusí byť zlá. Tento svet náhle potrebuje zmenu, takže, keď vidím vo svojom okolí, že robí niečo, aby urobil tento svet lepším, aby urobil jeho svet lepším, poteší ma to. A takíto ľudia dodávajú motiváciu aj mne, robiť to, čo bude robiť môj svet lepším, čistejším, jasnejším a pokojnejším. A možno aj zodpovednejším.

Nebudem vám hovoriť a presviedčať vás, že treba niečo okamžite robiť, pretože svet ide do záhuby. Všetci to vedia, všetci sú leniví a sebeckí. Namiesto toho vám poviem niečo, čo si aj reálne vezmete k srdcu. Snažte sa svoj život prežiť čo najlepšie. Počúvate to možno z každej strany, no váš svet nemusí ísť do záhuby. Môžte robiť veci pre seba, či už je to šport, móda, tanec, kreslenie,... toľko príležitostí, koľko si len zmyslíte. Aby som len tak nehovorila do vetra, urobila som rozhodnutie aj ja. Nerada športujem, neznášam príliš sa hýbať. Z lekárskych dôvodov to mám aj zakázané, no sú ľahké športy ako napríklad jóga alebo šach, ktoré sú pre mňa stále dostupné. Všetky vyskúšam, pevne verím, že sa vo mne niečo zlomí a budem milovať hýbanie sa.

Takisto sa mi tento prístup vypláca pri knihách či filmoch. Ako každé dievča mám rada romantické filmy. no nešaliem z nich. Sú to oddychovky, ktoré mi väčšinou nič nedajú, maximálne si pri nich poplačem. Preto som si zo začiatku nechcela prečítať knihu Me Before You od Jojo Moyes. Ako prvý som videla trailer na film, ktorý si ukradol moje srdce, no bála som sa, že to dopadne presne tak isto ako aj s The fault in our stars, ktoré boli pre mňa jemným sklamaním. Šancu sa dať oplatilo, slzička mi vyšla v kine, pri knihe som rumádzgala ešte viac.


It might be weird that often when I read my latest posts I don't feel like I wrote them at all. My opinions sometimes change in just one day and sometimes my mood changes or the thoughts that I believed in for my whole life. Everything happens just in one moment which I'm not capable of becoming aware of. I didn't use to like high heels wearing on a daily basis for instance when I'm going to the cinema with my babes but it has all changed. I didn't use to think that I'd like sushi that much. Look at me now, I can't get enough of it. Just like I thought that a romantic book for teenage girls can't make me wanna cry that easily, made me question everything I knew about love.

The change, that happens every day, every week, is noticible on me and on the members of my family too. The closest people of mine are very stubborn whose moods surprise me the most. The changes doesn't have to be bad. This world needs a change so when I see that someone near me decided to do something to make this world better, to make his/her world better, it makes me happy. And these people motivate me so I would do my world seem better, clearer, cleaner and calmer. And maybe a little more resposible.

I won't tell you and persuade you that this world is going to end because of us, people. Everyone knows, everyone is lazy and selfish. Instead of telling you to do all the stuff to save the world, I'll try to tell you to live your life the best as you can. You may be listening the world is about to end, but yours doesn't have to. You have to do everything for yourself whether it's sport, fashion, dancing, painting,... so many opportunities. To prove you right, I made a decision myself. I don't like doing sports, I hate it. Really. I do. Because of medical reasons, I can't do anything that makes me sweat more. But there are light sports like yoga or chess which I'm able to do. I will try all of them and hopefully something in me will change and I'll love doing sports. 


This is the decision I made with movies and books. I'm just like any other girl, I like to watch romantic movies but I'm not obsessive. They are relaxing but they don't go deep. That's why I didn't wanted to read at first the novel Me Before You by Jojo Moyes. I saw the trailer first and the movie literally stole my heart. I was too afraid it was going to end up just like with the movie The fault in our stars. TFIOS was dissapointing. But I gave it a try and I even cried in the cinema. But reading the book made me really drop thousands of tears.













pants - H&M / blouse - Reserved / jacket - Mango / shoes - Topánkovo / bag - Zara / lipstick - Maybelline

Bari

Komentáre

  1. Nádherný outfit ♥ a krásny popis k tomu, máš pravdu, že treba niečo zmeniť aj na sebe :) ja dúfam, že sa ti to podarí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. PRESNEEE! Niekedy stačí aj týždeň a ja oľutujem, čo som v článku napísala, pretože sa to zmení veľmi rýchlo. Občas aj potom čo ho publikujem, začnem sa nad témou zamýšľať z iného uhla a mám chuť to celé rýchlo prepísať. Všetci sa meníme a ani nevieme ako. Nemusia to byť obrovské zmeny ako keď niekto príde k tebe a povie ti, že si sa zmenila lebo máš inú partiu alebo ja neviem čo, sú to také maličkosti, ktoré nás formujú a posúvajú vpred a občas aj vzad.

    Inak sa mi veeľmi páčiš v tomto článku po dlhšej dobe. Fotky sú prekrásne a celý look je vyskladaný z nádherných kúskov, najviac sa mi páčia topánky a kabelka. Celé to pôsobí tak jemne, pokojne a harmonicky.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Outfit nádherný, boty dokonalé! :) A myslím si, že vůbec nevadí, že se ti takhle mění názory, přece jen každý se mění den ode dne a učí se nové věci...jinak zrovna u romantických filmů jsem to měla stejně! Vždycky jsem nad nimi spíš ohrnovala nos, ale za poslední dva týdny jsem viděla Stuck in love, Love, Rosie a Láska a jiné závislosti... a rozhodla se, že pokud jsou ty filmy dobré, jsem přece jenom taky romantik. :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Niekedy to tak býva že si to nestačíme uvedomovať ako sa menia naše názory, všímam si to aj ja na sebe ale to je úplne normálne - veď sa meníme celý život :)
    Zatiaľ si ja tiež neviem predstaviť že by som si obula topánky na opätku niekde len tak von :)
    Tebe to pristane aj v nich.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára