BACK TO 90S


Určite nie som jediná, ktorá niekedy premýšľala aké by to bolo úžasné, ak by sa dokázal pretočiť čas. Jasné, chcela by som vidieť niektoré historické udalosti na vlastné oči, avšak iba niektoré. Tiež by som chcela spoznať svojich dávnych predkov, ktorí žili v 18. či 19. storočí. No najradšej by som sa bola vrátila do svojho detstva, ktoré začalo v 90. rokoch minulého storočia.

Čas, kedy boli smartfóny ďalekou budúcnosťou. Žiaden instagram, či internet. Chodili sme sa hrávať na ulicu pred dom a našou najväčšou zábavkou boli hry ako schovávačka, preskakovanie cez švihadlo či kreslenie kriedami na cesty. Dnes to už je skôr rarita, že na ulici vidíme chlapcov kopať si loptu alebo dievčatá ako zbierajú kvety a robia z nich vence na hlavu. Je jednoduchšie len ležať či sedieť a hrať sa s telefónom alebo si rovno kvetovanú čelenku kúpiť za pár eur. Tieto časy boli naozaj krásne. Mala som určite nádherné detstvo, preto vždy, keď si naň spomínam, mi vyhŕkne aj jemná slzička. 

Pamätám sa aj na náhrdelníky, ktoré boli hitom. Jedná sa o choker, ktorý vyzerá ako ľudský obojok. Keď som ich prvý krát opäť uvidela v obchodoch pred pár mesiacmi, prepadla som im opäť. Tak isto som prepadla cukríkovým náramkom a náhrdelníkom, na ktoré som len tak náhodou narazila. Ďalší trend, na ktorý si možno pamätáte bolo nosenie tričiek/tielok na tričkách s dlhým rukávom. Tento trend som milovala. Jasné, nosila som skôr barbie tričko na tyrkysovom tričku, no podstata je zachovaná. A nejakým zvláštnym zázrakom sa stále cítim skvelo s dvoma vrstvami vrchného dielu namiesto jedného. Dokonca vás pochvália aj maminy, pretože v tejto zime si ochraňujeme vlastné telo.

Móda je veľmi rozmanitá. Azda to, čo ma naučila najviac je fakt, že vyhadzovať nenosené veci sa neoplatí. O pár rokov prídu znova do módy a my si len budeme vyčítať fakt, že vzácne kúsky, ktoré sme vymenili, nájdeme v obchodoch za 10 krát vyššiu cenu. Našli ste sa v trendoch 90. rokov


I'm sure not the only one who often thinks how amazing it would have been if we were able to turn back time. I would like to see some historical event on my own eyes but only some of them. Also I would like to know my ancistors who lived in 18 or 19 century. But the thing I want the most is to go back to my childhood which started in the 90s.

The time where smartphones were only a nonsense. No instagram, no internet. We were going out all the time and we played some classic games like hide and seek and many other. We drew silly things on the road and always spent time outside. Today it's rare seeing young boys playing football in the streets or seeing girls making flower headbands. It's much easier to just lay or sit and play with our phones or buying a flower crown for a few euros. These times were so unique and so happily lived. I had an amazing childhood and I always like to think of it. Sometimes a happy tear comes out of my eyes too.

I remember the necklaces everyone was obsessed with. the chokers. The first time I saw them in the stores a few months ago, I fell in love with them again. Also I love the necklaces made of sweets. Do you remember them? I suddenly came across them and from then I always buy them when I have the chance. Another trend very popular was wearing a top on a tee . This trend was my favorite. Of course, I wore a barbie top  on a turqoise tee but it's very similar. It's a miracle that I like this trend now. Even my mom likes it because I'm protecting my body with all the layers.

Fashion is full of surprises. The thing that I learnt over the past few year is that I should never throw clothes away just like that. Sometimes they come back and I will be mad that I had those trend in my closet but I threw them away. They cost nowadays so much more. Do you like 90s trends?











white top - H&M / black top - F21 / skirt - Stradivarius / shoes - Bershka / bag - Zara / necklace - choies.com / lipstick - Mac (Angel)

Bari

Komentáre

  1. Wow veľmi sa mi páčia tvoje outfity, si v tom expert ;) tento je ako inak tiež tiež TOP

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasný článok,napísala si to veľmi pekne,, je mi ľúto že decká narodené po roku 2000 to nepoznajú,hoci ja som minulé storočie zastihla len tak,tak (1998) ale užila som si detstvo ako bolo treba,jedinú vymoženosť ktorú som preferovala bola televízia na večerník či sobotňajšie ranné rozprávky, bola som radšej vonku kde som sa korčuľovala,kreslila si , naháňala sa s kamarátmi a podobne. . vôbec to neľutujem . Tvoje fotky sú pekné, prídu mi dosť retro čo ja milujem ♥ máš krásne vlasy mimochodom :D ♥ (Ako kaderník si toho všímam) Mimlovee

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hrozně ti to sluší a ten outfit je úžasný, taky se v těchhle trendech vidím :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hneď ako prvý sa mi hrozne zapáčil ten náhrdelník, také niečo si musím zohnať!♥
    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára