NEW OLD ME


Ahojte!

Opäť po dlhšom čase sa ozývam, tentokrát s outfitom, ktorý ma naozaj úplne vystihuje. Aspoň si to myslím. Prvý príspevok, ak si naňho spomínate (alebo skôr ak ste už vtedy poznali môj blog, čo je takmer úplne nereálne) bol práve DIY kvetinová čelenka, ktoré si mojou úplne najväčšou závislosťou. Mám tri, no práve túto najkrajšiu, od Kiky, mám najradšej. Moje obľúbené farby, jemné, pastelové. Celá čelenka nepôsobí až tak výrazne, no mám pocit, že odráža mňa. Nenápadná, nie príliš extravagantná, pohodlná a hlavne s trocha ružovej.
Čo sa týka môjho časového vyťaženia, isto to poznáte. Keď už si myslím, že si konečne oddýchnem a konečne urobím všetky tie veci, ktoré na mňa vykúkajú v diári, zasiahne ma choroba. Rana pod pás, ktorá ma opäť stavia do pozície nič nerobenia na nejaký čas. Tomu, že som ochorela sa ani čudovať nemôžem. Počasie blázni posledné dni. Ešte pred týždňom sme mali vyše dvadsiatich stupňov, chodila som vonku v šatách a bunde (konkrétne v tomto outfite) a bolo mi teplo, dokonca som sa aj potila. Teraz teploty siahajú opäť k mínusovým hodnotám a ja sa nestačím čudovať, keď 20. apríla sneží. Bojím sa spýtať sa, čo má pre nás počasie pripravené ako ďalšie. Sneh v máji? Tornádo na Slovensku?


Hello!

After a longer period I am back again wearing an outfit which defines me the best. At least that’s what I think. The first post I ever uploaded (if you had known my blog back then which is probably not probable at all) was a DIY tutorial for a floral crown. That was one of my biggest obsession. It still is. I own 3 of them but this is my most favorite by far, from a friend Kika. It has all of my favorite colors, light and pastel. The whole floral crown is not so unusual but I feel like it’s the exact me. It is decent, comfy and it has pink in it. Is there anything prettier for my hair?
About my time schedule. Well, you know it. When I finally think that I’ll get some rest and do all the things I have written in my diary, I get sick. That was a really unexpected hit which made me stop all my activities again. I can’t be blaming anyone for getting sick because the weather is really horrible in Slovakia the last days.  A week ago we had a sunny weather with above 20 degrees. I was out in this exact dress and in a light jacket and was not feeling cold. I was even sweating. And today the weather is cold and the temperature is around zero. I‘m not even surprised it was snowing. But it makes me wonder what will happen next. Snow in May? Tornadoes?







Radšej však prejdem k pozitívnejším veciam, keďže pozitivita je asi to jediné, čo nám pri tomto počasí zostáva. Snažila som si nájsť si koníček, pri ktorom sa budem cítiť naozaj produktívna. Niečo, čo môžem robiť z pohodlia domova (šport padol), čo nebude len nejaké zabíjanie času, pretože moje seriály majú pauzu alebo som všetky už vypozerala. Stala sa tým tá najprekvapivejšia vec na svete. Šitie.
Isto, vždy som mala akýsi vzťah k móde. Ako malá som rodičom tvrdila, že budem módnou návrhárkou alebo mníškou. Od 7 ročného dievčatka je to pravdepodobne odvážne povedať, no teraz, keď študujem matiku som zmätená, kde sa podeli moje detské sny. Keď už teda viem, že princeznou byť nemôžem, aspoň sa priblížim k niečomu, čo ma bavilo naozaj už ako školáčku. Vlastné oblečenie. Určite sa nechystám k predávaniu rôzneho oblečenia alebo dokonca ponožiek či mikín, čo teraz naozaj letí. Ale chcem si niečo pekné vyrobiť, nosiť to s vedomím, že hoci môže mať niekto podobný kúsok v šatníku, môj bol vyrobený ťažkou prácou na stroji a dopichanými rukami od špendlíkov. Meter je už takmer môj najlepší kamarát.
Šitie nie je niečo, čo bolo môj sen, ale je to niečo, čo ma môže dostať bližšie k mojim snom a môže mi otvoriť dvere tam, kde je len okno.
Aké sú vaše sny? Venujete sa tomu, čo ste v destve milovali?


I‘d rather talk about positive stuff because positivity is the only thing we have left with this weather. I tried finding a hobby which would make me feel useful for so long. Something I could do from home (so no sport activity) and something which wouldn‘t be just a time killer because my tv shows are having a pause or I had watched every single episode of them. Sewing.
I always had a positive relationship towards fashion. As a kid I used to say to my parents that one day I will either be a fashion designer or a nun. It is very rare and courageous from a 7 year old girl to say such thing and now when I‘m studying math I feel confused about my childhood dreams. Now I know that becoming a princess is not so realistic but I can relate to some of my childhood dreams now. My own clothing. I‘m not going to sell anything or do a business or do an eshop what is popular now. I want to make something that might be similar to what other are wearing but it has a huge difference. I will be wearing it knowing that I was the one who made it with a sewing machine having damaged hands. Sewing accessories are my best friends.
Sewing is not something I have dreamt of doing but it can lead me to my dreams and I feel like it can open a door where is a window.
What are your dreams? Do you have the same hobbies as kids?

dress - H&M / jacket - Zara / floral crown - Kralka / shoes - H&M

Photos by Lubomir Mercery & Rob Piroska




Komentáre

  1. Fakt? Ja som si myslela, že iné štýly sú ti viac bližšie, aj tento ti síce pasuje, ale tipovala som, že sa cítiš svojsky v takých ženskejších outfitoch.:) A inak tvoje šitie sledujem stále na insta stories a je veľmi obdivuhodné, ako rýchlo si sa do toho dostala! Držím palce :)

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty fotky jsou opravdu strašně povedené, strašně se mi líbí! A i tvůj nové nalezený koníček je super, já si přeji naučit se šít na stroji už strašně dlouho, jen se k tomu nedokážu pořád dostat. A mě jako malou vždycky bavilo číst a prohlašovala jsem, že budu spisovatelka. No a tohle v podstatě teď dělám, píšu - a chci být novinářka. Takže možná na těch dětských snech něco bude - a pak, že jako mladí nevíme, co chceme... :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak šitie? To je super. Ja mám v pláne naučiť sa šiť už pomerne dlho. Musí to byť dokonalé keď si môžeš vyrábať oblečenie aké len chceš. No nejak som sa k tomu nedostala. Ja som od malička rada tancovala a teraz sa tomu naplno venujem a ten pocit je neopísateľný, ale kariéru tanečníka považujem za druhotnú. Mojím snom je byť filmová producenta. Neobvyklé povolanie viem, ale bol by to pre mňa splnení sen.

    MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára