DO WHAT YOU LOVE


Upozornenie: Tento článok nie je vhodný pokiaľ sa vám nechce čítať dlhý text. 
(ale fotky si môžete pozrieť aj tak, haha)

Najskôr som pomenovala tento príspevok jednoducho suede skirt, lenže potom po prezretí fotiek som zmenila úplne názor na to, čo by som vám v tomto poste chcela povedať. Nejde len o outfity a módu, nejde len o to ukázať ako dnes vyzerám a čo mám na sebe. Nejde o spolupráce, ktoré môžu byť blogerkám vďaka ich rozbehnutým blogom ponúknuté. Nemyslím si, že by blogy mali byť len o tom. Vlastne blog my podľa mňa mal byť úplne o niečom inom. Nebudem vám tu však teraz hovoriť aké by blogy mali a nemali byť, pretože neexistujú žiadne pravidlá, teda až na jedno. Každý má právo na to urobiť si svoj blog o tom,o čom chce on. Hlavnou pointou je to, že musí robiť to, čo on sám chce a čo ho baví. Pokiaľ niekto píše blog o cvičení a pri tom navštívil fitko tak raz za celý život, je to cítiť. Pokiaľ niekoho baví písať o jedle, nech to predá.  Ja osobne nedokážem čítať niečo, z čoho nejde energia, ktorú do toho človek vložil. Či už je to spôsob akým je to písané, alebo priložené fotky. Pokiaľ to má mať cenu, treba do toho vložiť myseľ aj srdce a bude to stáť za to. 

Ako blogerka, ktorá sa aktívne venuje blogovaniu už rok, sledujem blogy každý deň. Každý deň strávim nejaký čas čítaním článkov a scrollovaním po blogoch. Každý deň som prekvapená, koľko skvelých, nie tak známych, blogov som našla. Možno nemajú toľko sledovateľov ako Ivanka alebo holky z A Cup Of Style, no myslím si, že kvalitou článkov sa k nim veľmi približujú. A niektoré ich dokonca presahujú. Teraz ma nechápte zle, nehovorím, že sa mi články spomínaných dievčat nepáčia, práve naopak, oba spomenuté blogy sledujem. Ale myslím si, že je nefér, že niektoré skryté blogerky a blogeri nedostávajú toľko pochvál za odvedenú prácu ako by si zaslúžili. 


S čím som sa veľa krát stretla (či už v mojom okolí alebo z rozprávania kamarátok, ktoré tiež blogujú) je nepochopenosť. Chápem, že nie je každému po chuti čítať blogy a podobne, ale naozaj nechápem, prečo musí niekto okamžite napádať človeka, keď nosí ceduľku "BLOGER/KA". Veď sme všetci takí istí ľudia, niekoho baví futbal, niekto iný zas rád fotí a blogerky/blogeri zas radi píšu. Čo je na tom také nepochopiteľné? Odsúdiť človeka len za to, že robí niečo, čo ho skutočne baví je veľmi bezočivé a sebecké a za takéto chovania by vás teda rodičia nepochválili. 

S takýmto prístupom ma zarazili už viac krát hlavne komentáre niektorých ľudí na stránkach ako Dnes Nosím a Móda zo slovenských a českých ulíc. Keď som tam prvý krát poslala svoj outfit, myslela som si, že tie stránky sú len o tom, že ľudia sa chcú so svetom podeliť o svoj štýl, nech už je akýkoľvek. Ale začať nadávať v komentároch dievčaťu, že sa oblieka ako 99% národa nie je správne. Taktiež ma udivuje mentalita ľudí, ktorí sú takí fashion preborníci, že dokonca radia danej osobe (blogerke), ktorej outfit je na ich stránke, že čo si mala radšej obliecť, Napríklad: ,,Tenisky k sukni? Dala by som si k tomu skôr nejaké opätky, takto sa to spolu úplne nehodí a vyzeráš v tom o 10 kíl tučnejšia!" Nuž, milí moji, to ste vy. Som zvedavá, kto z týchto ľudí, ktorí nejakým spôsobom negatívne vyjadrovali svoj postoj, by boli schopní založiť si blog a robiť to, čo tí ľudia, ktorí tam denno denne posielajú svoje fotky.
Je fajn povedať svoj názor, povedať, že sa vám to nepáči, pretože každému z nás sa páči niečo úplne iné. 100 ľudí, 100 chutí. 



Netreba však hádzať hneď všetkých ľudí do jedného vreca. Stále verím, že existujú milí ľudia, ktorí nemajú za potrebu riešiť si svoje komplexy a zlé nálady takýmto spôsobom. Aj keď, bohužiaľ, takýchto ľudí je čoraz menej, pretože prežiť medzi osobami, ktoré do vás neustále zabŕdajú a hovoria vám ako spraviť niečo lepšie, je naozaj ťažké, to vám môžem povedať z vlastnej skúsenosti. Všetkým tým, ktorých ešte neovládol tento svet hejtu, patrí vám odo mňa nesmierne uznanie, pretože zostať k človeku dobrým, aj keď on/ona vám v živote nepovedal/a jednu peknú vetu je naozaj umenie. 




Taký je už ale život, nemôžemebyť všetci tými najlepšími a najznámejšími, nemôžeme mať vždy to, čo chceme. Nemôžeme byť všetci 100% času milí. Ale jednu vec môžeme: robiť to, čo milujeme. Pretože to nám nikto nevezme, dokonca ani hlúpe pripomienky okolia. Pokiaľ sme spokojní my sami so sebou a s našimi aktivitami, nevidím tam nič zlé. 

Šírte lásku, nie hejt. Raz vám to karma vráti. 

crop top / Zara
riflová bunda / ocinova (Wrangler)
sukňa / Stradivarius
klobúk / Bershka
topánky / Zara
okuliare / Mango
náramok / AndyCreative

B.

Komentáre

  1. Krasne napisane Bari si naozaj super rada citam tvoj blog. Nie je taky jednotny pises o rozumnych veciach ( o to sa snazim aj ja). Urcite pis viac takychto clankov a vela stastia 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny outfit a ešte krajšie napísaný príspevok! Je vidno, že robíš to čo máš rada a len tak s tým pokračuj! ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  3. gorgeous from head to toe! just went through your blog and i'm so in love with your style. followed you on bloglovin and gfc! stay in touch<3
    www.rebelrebel.co x

    OdpovedaťOdstrániť
  4. You are flawless girl <33 nice outfit :D that hat changes the game in your outfit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super fotky!! :D

    http://iamgirlwithpinknails.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. úžasný článok, úplne som sa s ním stotožnila a veľa dievčat by si z tohto článku mali brať príklad:) a krásne fotky:)
    http://sajafrey.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý a hlavne pravdivo napísané. :) Fotky sú naozaj pekné a outfit sa mi tiež páči. :)

    Leuš Lifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi pekný outfit, ten crop top a klobúk by som hneď brala a o denimovej bunde snáď ani nemusím hovoriť! A ten článok je naozaj skvelý, určite podporí množstvo blogeriek a celkovo ľudí;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moc hezky napsané. Vždycky, když je někdo protivný, snažím si v hlavě říkat, že takoví lidé jsou kvůli něčemu smutní nebo naštvaní, takže by mi jich mělo být líto a nebrat si to osobně či jim to oplácet. Mimochodem, ta rtěnka ti hrozně moc sluší:-)

    fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. super článok :) som rada, že je stále viac ľudí, ktorí chápu to, o čom si písala :)

    dominikaibosova.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Outfit je skvělý, takový retro!:) sluší ti to

    OdpovedaťOdstrániť
  12. super fotky a celý outfit! :)
    pozývam na giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Skvelo napísané! Najmä pasáž o zakomplexovaných ľuďoch na fashion stránkach. Neraz ma zarážajú komentáre, ktoré čítam. Pretože vyjadriť názor je dobré, ale vždy sa to dá a milo. Ja napríklad keď sa mi niečo nepáýči skorej si to nechám pre seba a keď už, tak to napíšem milo,pretože viem ako sa takéto veci čítajú:)
    The Noela

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Podľa mňa, tí ktorí, bloggerov odsudzujú im v skutočnosti len ticho závidia. Robíme to čo nás baví a nehanbíme sa za to, na písaní nevidím nič zlé, niekto je umelec, niekoho baví šport atd. Kamarát mi minule povedal, že mám blog preto, aby som sa vyrozprávala, tiež tomu nerozumie, ale nevadí. Doposiaľ každý, kto vie o tom, že mám blog reagoval pozitívne, ale dokopy nikoho to bližšie nezaujímalo. Nevadí, aj to sa stáva, každého zaujíma niečo iné. A áno, niektoré blogy sú nedocenené, ale to je podľa mňa hlavne tým, že neexistujú poriadne stránky, kde sa dá blog propagovať, je ich zopár, ale no chýba mi nejaká databáza slovenských a českých blogov. Bloglovin má databázy, aj naše blogy sa v ňom nachádzajú, ale filter na krajiny Czech alebo Slovakia tam neexistuje.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára